logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Drukarka Oki 3320 i Subiekt GT - problem z wydrukiem na port USB, migający sel

Cyra 19 Gru 2024 09:43 339 3
REKLAMA
  • #1 21354532
    Cyra
    Poziom 11  
    Witam. Drukarka Oki 3320 i Subiekt GT, próby wydruku na port usb kończą się niepowodzeniem. Objaw jest taki, że po dłuższej chwili na drukarce zaczyna migać "sel" i nic więcej się nie dzieje. Wypróbowane emulacje zarówno epson fx jak i ibm proprinter. Wydruk przez sterownik windows działa, działa również wydruk przez sterownik drukarki wybraną czcionką. Działa też wydruk na port usb poprzez podgląd ale jest nieprawidłowy.
  • REKLAMA
  • #2 21354564
    JacekCz
    Poziom 42  
    Ocena: 1462
    Cyra napisał:
    wydruku na port usb

Zacznijmy, że ona nie ma USB, więc uzywasz jakiegoś konwertera - jakiego ?

Niektóre z trybów o jakich piszesz są znakowymi (drukarka dostaje 8bitowy kod ASCII i sama realizuje literę), inne są trybami graficznymi (z komputera zlecane są tysiące kropek). Ale w opisie nie widać byś to odróżniał

Aby wyeliminować / wytestować zagadnienia programu Subiekt, można próboważ w trybie znakowym
    copy xxxxx.txt nazwaportu

Chodziło i przestało - czy raczej walczysz z nowo skompletowanym zestawem (byłbym zdziwiony) ?
  • REKLAMA
  • #3 21354575
    Cyra
    Poziom 11  
    Ten model ma lpt i usb. Wcześniej była inna oki, ten sam model i udało mi się ją ustawić ale uległa awarii.
  • #4 21354741
    JacekCz
    Poziom 42  
    Ocena: 1462
    Co mi się nasuwa (o ile nie odmienna cicha pod-wersja) to te rodziny miały dużo ustawień pamiętanych w drukarce, robiło się z tych czterech klawiszy i potwierdzanych głowicą

GDYBY stara i nowa się różniła w istotnych pozycjach - może to tak skutkować.
    Nie pomogę w szczegółach, ostatnią igłową OKI w swoim otoczeniu pożegnałem z 15-20 lat temu
REKLAMA