logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór soundbara do małego pokoju: Samsung Q700D 3.1.2 czy Hisense AX5120G 5.1.2?

Rossonero 19 Gru 2024 13:55 840 2
REKLAMA
  • #1 21354828
    Rossonero
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Cześć wszystkim szukam pomocy przy wyborze soundbara zaznaczam, że ze względu na mały pokój tylko belka wchodzi w grę zwłaszcza, że umieszczona będzie na wieszaku pod telewizorem ponieważ nie mam innego miejsca żeby postawić głośniki. Pokój ok 11 metrów kwadratowych, zależało by mi na jakości dźwięku bez konieczności wysokiej regulacji głośności, głównie filmy, seriale z VOD, telewizja kablowa oraz PS5. Zastanawiam się nad dwoma modelami Samsung Q700D 3.1.2 albo Hisense AX5120G 5.1.2. Padło na te modele że względu, że łapią się w multi rabatach do których dobrał bym akurat telefon. Ale jeżeli polecacie coś ciekawszego w cenie 1500 - 1800 zł to również wezmę pod uwagę. Jestem laikiem proszę o wyrozumiałość, chodzi mi głównie o poprawę dźwięku z telewizora Hisense 55U7K w małym pokoju z góry dziękuję i pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 21362551
    Bass747
    Poziom 3  
    Ocena: 80
    Naprawdę nie znajdziesz miejsca na nic innego? Soundbary z natury nie grają najlepiej, polecam jakieś 2 głośniki aktywne albo małe kino domowe z malutkimi głośnikami.
    https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/k...udio/kolumny-glosnikowe-fiio-sp3-czarny-2-szt
    Głębokość [cm]:
    13.2
    Szerokość [cm]:
    12
    Waga [kg]:
    1.84
    Wysokość [cm]:
    16.3

Dodano po 14 [minuty]:

Ewentualnie coś z subwooferem, czyli większym bassem (lecz gorszej jakości dźwięku)
    https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablet...we/glosniki-logitech-z-623-2-1-thx-980-000403
  • #3 21363607
    Rossonero
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Bardzo ciężko z miejscem komoda pod wiszącym TV, szerokość 80 cm, na której stoi dekoder telewizji kablowej, konsola PS5 FAT (zaznaczam, że jest w pozycji poziomej i tylko takie ustawienie preferuję) i stacja ładująca z padami. Soundbar będzie zamieszczony w powietrzu pod telewizorem na wieszaku. Dlaczego też soundbar? Ponieważ będzie służył tylko i wyłącznie do filmów i gier, poza tym posiada głośnik centralny, który poprawia dialekty. Tak, słyszałem kilka soundbarów i zrobiły na mnie pozytywne wrażenie w filmach. Dlatego zadałem pytanie o soundbar i tylko soundbar, a bardziej chodziło mi o to, czy będzie spora poprawa w filmach przy cichym słuchaniu (w ogóle nie będę słuchał na tym muzyki). A może wystarczy tańszy sprzęt ze względu na malutki pokój w bloku, a za ścianą starsza osoba, która lubi ciszę.
REKLAMA