Witam , nie ma głosu ani przez euro , ani z kanału tv
Po podłączeniu innego odbiornika do euro , nadal brak głosu.
Nie posiadam ani schematu , ani nie znam sposobu wejścia w tryb serwisowy.Może ktoś ma w/w informacje i się nimi podzieli ?Oczywiście wszelkie porady mile widziane.
Jesli calkiem milczy to glosnik,gniazdo sluchawkowe, wzm mcz,i wstecz do euro.Przelacznik TV AV.Z oscyl. znajdziesz . Powodzenia.
Dodano po 52 [sekundy]:
Moze jest MUTE?
Gdyby to było takie proste... Ale wracam do tematu.Telewizor był grzebany, koń.sprawna , gniazda wykluczam , prawdopodonie coś jest nakaszanione w trybie serwisowym , dźwięk co prawda z euro ( i do tego jeden kanał)dochodzi do procesora dźwięku M52420(ale nie wychodzi), jak zewrę wej z wyj. dźwięk jest w jednym kanale ale oczywiście b/z regulacji.W tym TV jest układ TA1219, na nim realizowane jest przełączanie źródeł sygnału , wszystko sterowane magistralą I2C.Tester magistrali nie wykazuje uszkodzenia żadnego układu. Jest to taki pierwszy tv na warsztacie i jest dość rozbudowany, dlatego schemat byłby bardzo przydatny.Jak zwykle kol. amik9m stanął na wysokości zadania i podesłał opis trybu serwisowego za co serdecznie dziękuje.Niestety klient dostarczł pilota i okazało się że jest nieoryginalny , ale może się uda.
Udało się wejść w trybik i faktycznie w czasie autotestu wywalił mi byka TA1219(magistrala ok. i w teście wewnętrznym i na monitorze magistrali)
Zamówiłem , będzie w czwartek i zobaczymy co dalej , oprócz tego nie wiem czemu ale nie mogłem w trybie wejść w podtryb D oraz nie mogłem wywołać żadnego obrazu testowego, ale może i tu winę ponosi TA , w końcu to przełącznik sygnałów
Witam , wymiana TA1219 załatwiła sprawę , należało jeszcze w trybie serwisowym ustawić OPT i działa. Temat uważam za zamknięty.
Nadmienię jeszcze że w moim przypadku musiałem wstawić czystą pamięć , i inicjacja , miej czasu straciłem na ustawienia(było namieszane)
Wszystkim jeszcze raz dziękuję.Wesołych świąt.