logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Indesit DIS 14 (Typ: DWS-DEA602-S) jaki kod błędu zmywarki gdy migające diody 2 i 4 i co on oznacza?

wawerkamiroslaw 22 Gru 2024 10:32 531 8
REKLAMA
  • #1 21358381
    wawerkamiroslaw
    Poziom 2  
    Witam,
    Czy mogę prosić o pomoc w rozszyfrowaniu kodu błędu zmywarki Indesit DIS 14?
    Miga dioda zasilania oraz 2 i 4 program.
    Mycie naczyń zimną wodą realizuje, po czym wypompowuje wodę i migają te 3 diody.
    Tabliczka znamionowa zmywarki Indesit DIS 14 z informacjami technicznymi.
    Dziękuję za pomoc.

• REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 21359641
    mrice
    Moderator AGD
    Ocena: 6911
    Kenworth 18 napisał:
    Wystąpił błąd F05:

Wać Pan bzdur nie plecie.

wawerkamiroslaw napisał:
    Mycie naczyń zimną wodą realizuje, po czym wypompowuje wodę i migają te 3 diody.

F10 - problem w obwodzie grzałki. Najpewniej przerwa na samy obwodzie grząłki. Trzeba otworzyć zmywak i pomierzyć ją.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 21359932
    Kenworth 18
    Poziom 43  
    Ocena: 3705
    Faktycznie. Przepraszam za mój błąd. Telefon mi obrócił zdjęcie odwrotnie i źle odczytałem.
  • #5 21364359
    wawerkamiroslaw
    Poziom 2  
    Dziękuje za pomoc i udzielone odpowiedzi. Czy znajdę gdzieś filmik jak dokonać pomiaru? Czy może te gdzieś dokupić grzałkę? Jak sprawdzić kod grzałki? Pozdrawiam Mirek
  • REKLAMA
  • #7 21369056
    wawerkamiroslaw
    Poziom 2  
    Prośba o pomoc w namierzeniu grzałki w tej zmywarce. Ona na pompie myjącej jest założona?
    Wnętrze zmywarki pokazujące pompę myjącą i połączenia rur. Pompa zmywarki z widoczną elektryczną częścią, leżąca na podłodze.
    Pozdrawiam, Mirek
  • #9 21392060
    wawerkamiroslaw
    Poziom 2  
    Wymiana uszkodzonej grzałki. Dziękuje wszystkim za podpowiedzi i pomoc w rozpoznaniu problemu. Pozdrawiam, Mirek

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zmywarki Indesit DIS 14 zgłosił problem z migającymi diodami 2 i 4, co wskazuje na błąd F10, związany z obwodem grzałki. W odpowiedziach zasugerowano sprawdzenie grzałki multimetrem oraz podano linki do filmów instruktażowych. Użytkownik poszukiwał informacji na temat lokalizacji grzałki, która jest zamontowana na pompie myjącej. Po wymianie uszkodzonej grzałki, problem został rozwiązany.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA