logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

PS3 SuperSlim CECH-4204A: Weryfikacja karty przy pobieraniu demek i kupowaniu gier - jak ominąć?

karij 30 Gru 2024 14:58 243 1
REKLAMA
  • #1 21369098
    karij
    Poziom 5  
    ps3 superslim cech-4204a

W momencie zakupu, bądź próby pobrania darmowego demka konsola prosi mnie o weryfikację konta danymi karty płatniczej, bo "ostatnio logowałem sie na innej konsoli" (co akurat jest prawdą). Niestety pomimo podania prawidłowych danych karty, czyli daty ważności i kodu zabezpieczającego, konsola wypluwa komunikat że dane są błędne.

Oczywiście wiem, że płacić w psstorze na ps3 nie da się już kartą, toteż wcześniej dodałem za pośrednictwem komputera środki na portfel playstation.

Czytałem na necie, że jedynym wyjściem z tego idiotytcznego impasu ma być usunięcie karty płatniczej z konta playstation. Czy istnieje inna metoda? I czy takie usuwanie, a potem dodawanie karty może mieć wpływ na działanie subskrypcji ps plus essentials, ktorej jestem posiadaczem (np. savy w chmurze i ogólnie trwanie subskrypcji)?

Sytuacja dla mnie jest absurdalna....
  • REKLAMA
  • #2 21371287
    misiozol
    Poziom 35  
    Ocena: 641
    Pisz do support-u.
REKLAMA