logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie znaleźć materiały dla początkujących elektroników? Szukam podstawowych linków

danlancher 12 Gru 2005 22:29 897 2
REKLAMA
  • #1 2078353
    danlancher
    Poziom 27  
    Ocena: 47
    Witam.
    Mam pytanie.
    Gdzie mage znalesc jakies linki ,naprawde dla poczatkujacych?Wiem wiem, na forum juz sa podane ,ale to nie jest dla poczatkujacych bo kazdy np.schemat czy cos tam ,to do tego sa uzyte juz ,ze tak powiem "terminy zaawansowanych elektroników".Chodzi mi o to,ze , ja nawet najprstrzego schematu nie kumam :/,albo koles mowi ze zrobil jakis sterownik, a drugi mowi ze ,aa ten dobry ,ale jednak leprzy jesy "Ne555"<<--co to jest?
    Nie wiem czy mnie rozumiecie ,ale jednym slowem chcialbym miec jakie linki naprwade dla poczatkujacych,od podstaw,jak znacie...
    Jezlei nie to trudno.

Mam nadzieje ze mnie mniej wiecej zrozumieliscie i z gory dzieki.

Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #2 2078450
    ogryz
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 134
    Witam!
    Nie wiem czy to ci pomoże ale w miesięczniku "Elektronika dla Wszystkich" jest cykl artykułów od podstaw - coś takiego jak potrzebujesz. Spytaj w kiosku, popytaj znajomych czy nie pożyczą ci starszych numerów. Warto też zajrzeć na serwer EdW: http://www.edw.com.pl - tam jest dużo materiałów dla początkujących (chyba trzeba się rejestrować (bezpłatnie)).

Pozdrawiam.
  • #3 2079006
    danlancher
    Poziom 27  
    Ocena: 47
    dzieki wielkie!:D
    nawet doba ta stronka..:)

Dzieki jeszcze raz!

Pozdrawiam!
REKLAMA