Udało mi się częściowo usunąć wirusa, ale i tak proszę o sprawdzenie logów w celu usunięcia pozostałości. A jeśli chodzi o systemowego antywirusa z W11, to poległ na całego - takiego śmiecia nie wykrył - sam to zauważyłem w menedżerze zadań.
>>21370362 Mbam nic nie znalazł Załączam logi Przejrzyj, jak możesz, dziękuję za pomoc. CFosspeed i ESET Scanner sam instalowałem, ale poszło wszystko, jak podałeś.
Załączniki:
FRST.txt(82.9 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Addition.txt(78.21 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
>>21371139 Ok, dzięki. Tylko pytanie. Mam Avasta w wersji premium, zalecasz usunięcie? Z wypisanych aktywny mam tylko Avast Cleanup i Premium Security. I co w takim razie używać w zastępstwie, skoro systemowy antywirus nie daje rady, jak widać? Zauważyłem, że jak jest Avast, to strony wolniej się ładują, ale może to też wina Mbam Premium?
✨ Użytkownik zgłosił problem z wysokim obciążeniem procesora spowodowanym przez XMRig Miner. Po częściowym usunięciu wirusa, użytkownik prosił o pomoc w dalszym usunięciu pozostałości. Zasugerowano skanowanie systemu za pomocą Malwarebytes (Mbam) oraz wykonanie skryptu Fixlist.txt dla narzędzia FRST. Użytkownik zainstalował również CFosspeed i ESET Scanner, ale nie przyniosły one rezultatów. W dyskusji poruszono również kwestie związane z oprogramowaniem Avast, które nie wykrywało koparki, oraz wpływ na wydajność przeglądania stron internetowych. Ostatecznie problem został rozwiązany z pomocą innego użytkownika. Wygenerowane przez model językowy.