logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia N8 nie czyta karty SIM - co może być przyczyną?

AntoniuszYTP 31 Gru 2024 15:08 360 4
REKLAMA
  • #1 21370760
    AntoniuszYTP
    Poziom 7  
    Ocena: 3
    Dzień dobry, mam kolejny problem. Tym razem w Nokii N8. Telefon nie czyta karty SIM, od razu mówię, że nie wiem, czy był zalany. Samo urządzenie działa bez najmniejszego problemu, jedynie ta nieczytająca się karta SIM jest uciążliwa.
    AI: Czy próbowałeś użyć tej samej karty SIM w innym telefonie, aby sprawdzić, czy działa?
    Tak
    AI: Czy próbowałeś włożyć inną kartę SIM do Nokii N8, aby sprawdzić, czy telefon ją odczyta?
    Tak
  • REKLAMA
  • #2 21370877
    Vortex1987
    Poziom 26  
    Ocena: 225
    Prawdopodobnie wyłamana któraś z blaszek czytnika kart SIM. Częsta usterka w tym modelu przy nieumiejętnie wyjmowanej karcie SIM. Karty jak wiadomo są w adapterach. Czyli zwykła SIM, mini SIM i nano SIM. Ludzie często te karty wyłamywali a potem wsadzali na powrót ale już taka karta jest "luźna" i przy składaniu i wyciąganiu do czytnika potrafi się wysunąć z ramki i wyłamać blaszki stykowe. W przypadku N8 wymiana czytnika w serwisie tylko nie wiem czy to opłacalne
  • REKLAMA
  • #3 21370917
    AntoniuszYTP
    Poziom 7  
    Ocena: 3
    Dziękuję za informację. A da się gdzieś taki slot dokupić przez internet?
  • REKLAMA
  • #5 21371493
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1438
    Proponuję też sprawdzić czy karta SIM dobrze leży w ramce, bo te karty SIM 3w1 czasami są niedopasowane, luźne, ale i bywało, że taka ramka uszkodziła styki. Trzeba sprawdzić czy są wszystkie styki, może wystarczy podciągnąć delikatnie.
REKLAMA