logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Maile od platformy X o podejrzanych próbach logowania.

emarti 01 Sty 2025 18:28 876 0
REKLAMA
  • #1 21372235
    emarti
    Poziom 15  
    Ocena: 32
    31 grudnia dostałem maile od platformy X (Twitter) że były próby zalogowania się na moje konto z innego urządzenia. Później następny mail że uruchomiono logowanie dwuetapowe z uwierzytelnieniem z aplikacji zewnętrznej Authenticator. Czyli wychodzi że jednak ktoś wszedł na moje konto. W mailu była podana "nieznana lokalizacja" ale podany był model urządzenia z jakiego były próby. W mailu były też prośby że jeśli to nie ja wykonałem te próby logowania to należy natychmiast zmienić hasło co uczyniłem i udało mi się. Jednak przy próbie zalogowania nazwa użytkownika i to nowe hasło jest rozpoznawalne to w następnym kroku muszę podać ten kod uwierzytelniający. Mam dwie takie aplikacje: od Google i od Microsoftu. Gdy podaję te wygenerowane kody to pojawiają się komunikaty że coś poszło nie tak i spróbuj później ale także komunikat wystąpił błąd i jakiś długi zakręcony ciąg numerów. Pomocy ze strony X nie ma w języku polskim. Zgłosiłem do nich sprawę ze strony angielskiej ale na odpowiedź trzeba czekać kilka dni. Boję się że jeśli ktoś na poważnie się włamał na moje konto to czy nie będzie gdzieś tam pisał coś złego jako moja osoba. Czy macie jakieś pomysły co zrobić? Czy może jest jakiś kontakt z Xem w języku polskim?
  • REKLAMA
REKLAMA