logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć Realme 8 z uszkodzonym wyświetlaczem do telewizora?

MikserReczny 09 Sty 2025 12:38 873 2
REKLAMA
  • #1 21384776
    MikserReczny
    Poziom 8  
    Ocena: 3
    Część,
    Uszkodziłem wyświetlacz w smartfonie Realme 8, sam telefon działa, przychodzą powiadomienia na Messenger jak ktoś pisze, na ładowarke też reaguje.
    Potrzebuje dostać się do tego telefonu żeby sparować go z nowym, głównie chodzi o zdjęcia, niestety pomimo karty pamięci okazuje się, że część była prawdopodobnie zapisana w pamięci telefonu, aniżeli na tej karcie.
    W ostateczności telefon oddam do serwisu, jednak kolega podsunął pomysł, aby połączyć telefon z telewizorem i myszką za pomocą adaptera:
    https://www.euro.com.pl/adaptery-i-przejsciow...sz8kE545tDZw5wwaAnirEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
    Do tego kabel USB-C - HDMI
    Czy ktoś ma doświadczenie czy to może zadziałać ?
    Do adaptera chciałem połączyć telewizor, telefon i myszkę, aby sterować telefonem.
    Gdyby udało mi się uzyskać tak obraz to wtedy mógłbym sparować stary telefon z nowym i odzyskać dane.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 21384796
    inot
    Poziom 38  
    Ocena: 798
    Jeśli w telefonie wyłączona jest funkcja debugowania, to nic tym sposobem nie osiągniesz.
  • #3 21384939
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1286
    Ten model nie obsluguje MHL wiec w taki sposob nie zadziala. Debugowanie nie ma z tym zadnego zwiazku, choc wlaczone i sparowane z komputerem pozwolilo by na podglad ekranu za pomoca scrcpy na komputerze.
REKLAMA