logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak połączenia z internetem w aplikacjach Epic Games, Riot Client, Steam

nowakmateusz539 12 Sty 2025 13:09 762 6
REKLAMA
  • #1 21389289
    nowakmateusz539
    Poziom 2  
    Witam, przychodzę z problemem, który trwa od dłuższego czasu, mianowicie chodzi o rzekomy brak internetu w aplikacjach typu Epic Games, Riot Client, stream. Posiadam dobry internet światłowodowy. Czasem program działa. Wydaje mi się, że może być to jakiś błąd w systemie, ale nie wiem.
  • REKLAMA
  • #2 21389599
    jarekgol
    Poziom 40  
    Ocena: 1140
    Eee "rzekomy"?, a jak się objawi ten brak, to przeglądarka też nie działa?
    Próbowałeś pingować np wp.pl?
    (w wierszu poleceń wpisać ping wp.pl i zobaczyć czy jest odpowiedź ileś tam milisekund) ?
    Jak masz podłączony komp do routera?
  • REKLAMA
  • #3 21392582
    nowakmateusz539
    Poziom 2  
    Wszystko działa przeglądarka ,tylko te aplikacje nie fzialaja
  • REKLAMA
  • #4 21392779
    jarekgol
    Poziom 40  
    Ocena: 1140
    Poszukaj sobie gdzie one przechowują logi, zajrzyj w dziennik zdarzeń windowsa. Jak wydarzy się problem, odnotuj godzinę żeby łatwiej było szukać.
  • #5 21392789
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5450
    nowakmateusz539 napisał:
    tylko te aplikacje nie fzialaja

A dokładnie, to co się dzieje, jaki objaw problemów?
  • #6 21428137
    Ulpianusthe1st
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    Mam dokładnie ten sam problem. Mam połączenie z Internetem. Działa przeglądanie WWW, pobieranie poczty przez klientów pocztowych. Nie działają natomiast platformy dystrybutorów, takie jak Epic, Steam, GOG, EA. Tzn. Uruchamiają się, ale nie łączą się z serwerami. Epic natomiast zawiesza się przy komunikacie o konieczności aktualizacji i przez brak połączenia - ponawia w kółko próbę aktualizacji.
  • REKLAMA
  • #7 21428448
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5450
    @Ulpianusthe1st
    Bardzo często problemem jest aktywne IPv6 po stronie operatora.
    I brak publicznego adresu IP na WAN routera.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z brakiem połączenia internetowego w aplikacjach takich jak Epic Games, Riot Client i Steam, mimo że przeglądarka internetowa działa poprawnie. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie logów systemowych oraz dziennika zdarzeń Windowsa, aby zidentyfikować przyczynę problemu. Wskazują również, że aktywne IPv6 po stronie operatora oraz brak publicznego adresu IP na WAN routera mogą być przyczyną problemów z połączeniem tych aplikacji z serwerami. Użytkownicy zauważają, że aplikacje uruchamiają się, ale nie łączą się z serwerami, co prowadzi do zawieszania się aplikacji, jak w przypadku Epic Games, który nieustannie próbuje się aktualizować.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA