logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zacięcie papieru w Lexmark CX410de po przejściu przez piec - co sprawdzić?

pingwin137 12 Sty 2025 19:55 135 3
REKLAMA
  • #1 21389924
    pingwin137
    Poziom 17  
    Ocena: 33
    Witam, nie siedzę już dawno w temacie drukarek ale mam problem ze swoim leciwym już CX410de. Mam co kartkę zacięcie papieru przy drukowaniu jednostronnym już na wyjściu. Kartka przechodzi za piec i nagle staje po czym delikatnie się cofa i drukarka zgłasza błąd zacięcia w piecu. Flagi całe, rolki na ścieżce przesmarowane, podmieniłem też czujnik przy fladze na piecu jednak nie pomogło. Czujnik na wyjściu też wyczyściłem bo myślałem, że może jakiś kurz się tam zebrał.

Kod błędu 202.05

Jakieś sugestie? Szkoda mi się jej pozbywać bo drukowała całkiem przyzwoicie i same materiały prawie pełne.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21390765
    pingwin137
    Poziom 17  
    Ocena: 33
    k45i89o98j66 napisał:
    Podmienić Fuser czyli piec na nowy nieregenerowany.

Dodano po 54 [sekundy]:

około 299zł

Szczerze to zacząłem się zastanawiać nad wymianą tego urządzenia na jakieś fajne małe kompaktowe - po przejrzeniu forum wpadło mi do głowy urządzenie Brother DCP-T720DW. Nigdzie tylko nie mogę znaleźć informacji na temat skanowania w dupleksie z ADF. Znalazłem jakiś filmik na YT, który niby pokazuje, że ów skanowanie w dupleksie z ADF działa ale wszędzie w specyfikacjach producenta jest wpisane, że NIE ma dupleksu w ADF.

Znasz może to urządzenie i możesz się jakoś do tego odnieść?
REKLAMA