logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Garett Kids Essa 4G - brak reakcji na ładowanie w nocy, działa w dzień

asluge 20 Sty 2025 18:17 7377 4
REKLAMA
  • #1 21401857
    asluge
    Poziom 2  
    Witam,
    Posiadam smartwatch Garett Kids Essa 4G, zakupiony 14 grudnia. Zdarza nam się, że zegarek po podpięciu do ładowarki nie ładował się. Problem najczęściej pojawia się na wieczór, kiedy zegarek jest rozładowany. I tak, np. podpinamy go do ładowania około 21, nie reaguje, rano około 5 ponowna próba i znowu brak reakcji. Następnie np. przed 15 i jak gdyby nic zaczyna się ładować. Czy ktoś miał już podobne doświadczenia z tym zegarkiem?
    AI: Czy używasz oryginalnej ładowarki i kabla do zegarka Garett Kids Essa 4G, czy może innego zestawu? Jaki jest rodzaj źródła zasilania (np. gniazdko, powerbank)?
    Tak, używam oryginalnej ładowarki i kabla do zegarka Garett Kids Essa 4G
    AI: Czy próbowałeś już jakichś kroków w celu rozwiązania problemu, takich jak resetowanie zegarka lub użycie innej ładowarki?
    Tak, zegarek był resetowany.
  • REKLAMA
  • #2 21404180
    indianer
    Poziom 16  
    Ocena: 26
    Sprawdź ładowarkę, oczyść kontakty na zegarku i przewodzie. Jeśli problem w zegarku, to gwarancja chyba jest.
  • REKLAMA
  • #3 21459131
    bithshopping
    Poziom 1  
    Ten zegarek to jest jakaś porażka... Mam ten sam od listopada. Właśnie dzisiaj dostałem 3 sztukę...

Może po kolei:
    1. Zegarek zakupiony w listopadzie miał tak, że na ręce sam potrafił włączać ekran podczas ruszania i nie było w tym reguły, czasem tak miał, czasem nie - generalnie bateria mocno się rozładowywała, więc poszedł na reklamację. Dali od razu nowy, bo zakup był kilka dni wcześniej.
    2. Drugi zegarek dostaliśmy i też jaja, bo dajemy na ładowanie wieczorem (trzeba ładować codziennie, tak btw) i niby ładuje do 100% (choć czasem animacja ładowania od razu znikała, jakby się jednak nie ładował). Po ładowaniu do 100% (np. sprawdzam o 23:00) zostaje podpięty na kablu i rano wstajemy o 7, a tam zegarek ma 81%, czasem 76%... Kiedyś na cały weekend zostawiliśmy podpięty i rano w poniedziałek był całkowicie rozładowany!!! Więc kolejna reklamacja i dzisiaj przyszedł trzecią sztuka.
    3. I już przy tej sztuce widzę jaja, włączam, chcę go skonfigurować, na start miał 74%, wszedłem zmienić język, w międzyczasie doładowałem kartę SIM córce i nagle zegarek dead. Podłączam do ładowarki, a tam 0% i ładuje...

To jest jakiś totalny badziew, czy mi się wydaje? Od listopada do dzisiaj w sumie 3 zegarki mieliśmy nowe, zapakowane i każdy to jakaś porażka.
  • REKLAMA
  • #4 21474285
    slawekogieglo82
    Poziom 1  
    Ocena: 2
    Ja ścisnąłem port USB i działa a też nie ładował
  • #5 21713491
    asluge
    Poziom 2  
    Z czasem zegarek "się unormował" i nie było już powyższych problemów. Także, jak dla mnie, dziwne, ale nie pozostaje mi nic innego, jak zamknąć temat. Dziękuję wszystkim zaangażowanym.
REKLAMA