logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Schemat elektryczny centralnego zamka Peugeot 2008 2015 - gdzie znaleźć?

nosio2 21 Sty 2025 21:02 780 7
REKLAMA
  • #1 21403848
    nosio2
    Poziom 14  
    Ocena: 131
    Witam. Potrzebuje schemat elektryczny centralnego zamka peugeot 2008 z 2015r. Z góry dziękuję za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 21493184
    artur.heise
    Poziom 33  
    Ocena: 628
    nosio2 napisał:
    Witam. Potrzebuje schemat elektryczny centralnego zamka peugeot 2008 z 2015r. Z góry dziękuję za pomoc.
    Załączniki:
    • VF3C centralny.pdf (262.06 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 21493873
    nosio2
    Poziom 14  
    Witam. Dziękuję oto chodziło. Mam pytanie bo zamontowałem na tył szyby elektryczne były korby. Wymieniałem wiązki w drzwiach i u mnie były 4 przewody do zamka centralnego tak jak na schemacie. Nowe wiązki pod szyby elektryczne maja 5 przewodów jedna dodatkowa krańcówka otwarcia drzwi. Czy mógłby mi kolega podpowiedzieć pod które piny w bsi wpiąć te dodatkowe krańcówki w zamkach. Podejrzewam że maja one jakiś związek z szybami elektrycznymi. Z przodu te krańcówki idą do BSI 60V MR 4 i 13, a na tył ?. z góry dziękuję.
  • #4 21493964
    artur.heise
    Poziom 33  
    nosio2 napisał:
    Nowe wiązki pod szyby elektryczne maja 5 przewodów jedna dodatkowa krańcówka otwarcia drzwi. Czy mógłby mi kolega podpowiedzieć pod które piny w bsi wpiąć te dodatkowe krańcówki w zamkach. Podejrzewam że maja one jakiś związek z szybami elektrycznymi. Z przodu te krańcówki idą do BSI 60V MR 4 i 13, a na tył ?. z góry dziękuję.

To raczej chodzi o elektryczną blokadę przeciwko otwarciu tylnych drzwi od wewnątrz. U Ciebie pewnie jest mechaniczna, więc tego kabla nie było.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #5 21495317
    nosio2
    Poziom 14  
    faktycznie jest mechaniczna kpiłem zamki z elektryczną blokada. Pytanko czy tylko podpiąć pod odpowiednie piny w bsi czy jeszcze coś jest potrzebne aby ta blokada działała oczywiście i kodowanie bsi też do zrobienia.
  • REKLAMA
  • #6 21495374
    artur.heise
    Poziom 33  
    nosio2 napisał:
    faktycznie jest mechaniczna kpiłem zamki z elektryczną blokada. Pytanko czy tylko podpiąć pod odpowiednie piny w bsi czy jeszcze coś jest potrzebne aby ta blokada działała oczywiście i kodowanie bsi też do zrobienia.

Przycisk też by się przydał. :)
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #7 21495526
    nosio2
    Poziom 14  
    No i schemat jak to podłączyć. Jeśli kolega posiada to byłbym bardzo zadowolony.
  • REKLAMA
  • #8 21495549
    artur.heise
    Poziom 33  
    nosio2 napisał:
    No i schemat jak to podłączyć. Jeśli kolega posiada to byłbym bardzo zadowolony.

Tylne lewe:

Schemat elektryczny złącza BSI1 z opisem złączy i przewodów

Tylne prawe:

Schemat połączeń elektrycznych z oznaczeniami BSI1 i numeracją przewodów.

Przycisk(i):

Schemat elektryczny systemu BCM2 i BSI1 w pojeździe
    Załączniki:
    • 2008 centralny z blokadą elektryczną.pdf (313.28 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • 2008 centralny z blokadą elektryczną (okablowanie).pdf (1.75 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    Pomogłem? Kup mi kawę.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy poszukiwania schematu elektrycznego centralnego zamka do Peugeota 2008 z 2015 roku. Użytkownik wymienił mechaniczne korbki szyb na elektryczne i zauważył różnicę w liczbie przewodów w wiązkach drzwi – z 4 na 5, gdzie dodatkowy przewód odpowiada za krańcówkę otwarcia drzwi. Wskazano, że dodatkowy przewód służy do elektrycznej blokady przeciw otwarciu tylnych drzwi od wewnątrz, która w oryginale była mechaniczna. Poruszono kwestię podłączenia tej krańcówki do odpowiednich pinów w module BSI oraz konieczność kodowania BSI, aby blokada działała poprawnie. Zaproponowano również użycie przycisku do sterowania blokadą. Na końcu udostępniono linki do schematów elektrycznych tylnych zamków oraz przycisku, co stanowi praktyczne wsparcie dla instalacji i podłączenia nowych elementów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA