Mam problem po wymianie baterii w odkurzaczu Bosch BCH3P255. Znalazłem na forum kilka podobnych tematów, ale u mnie odkurzacz po podłączeniu do ładowania zapala diodę na biało na ok. 10 sekund. Po odłączeniu od ładowarki włącza się na 10 sekund i gaśnie. Do ponownego uruchomienia potrzebne jest ponowne podłączenie do ładowania. Jeżeli zablokowałby się podczas wymiany, to nie powinien się w ogóle włączyć? Myślałem, że może któreś z ogniw jest uszkodzone, ale napięcie na każdym z odczepów wzrasta proporcjonalnie o 4 V. Cały pakiet ma 28 V (7 ogniw). Co może być przyczyną takiego zachowania i co powinienem ewentualnie jeszcze sprawdzić?
AI: Czy wymieniona bateria jest oryginalna, czy zamiennik? Skąd pochodzi nowa bateria?
Bateria nie jest oryginalna firmy Bosch. Użyłem oryginalnych ogniw identycznych do tych, które były w pakiecie.
AI: Czy sprawdziłeś, czy wszystkie połączenia i instalacja baterii są prawidłowe i solidne?
Tak, wszystkie połączenia i instalacja baterii są prawidłowe.
AI: Czy wymieniona bateria jest oryginalna, czy zamiennik? Skąd pochodzi nowa bateria?
Bateria nie jest oryginalna firmy Bosch. Użyłem oryginalnych ogniw identycznych do tych, które były w pakiecie.
AI: Czy sprawdziłeś, czy wszystkie połączenia i instalacja baterii są prawidłowe i solidne?
Tak, wszystkie połączenia i instalacja baterii są prawidłowe.