logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ustawić różne obrazki w widgetach na różnych stronach WordPress?

pcnet 04 Lut 2025 19:13 270 9
REKLAMA
  • #1 21424828
    pcnet

Poziom 32  
    Ocena: 217
    Jak na różnych stronach w wordpresie korzystając z widgetu np wstawiającego obrazki czy mapy, zrobić tak by na każdej stronie był np inny obrazek
    Konto firmowe:
    PC-NET
    Słonecznikowa 6B, Częstochowa, 42-224 | Strona WWW: https://agapo.pl
  • REKLAMA
  • #2 21424901
    Bródka
    Poziom 42  
    Ocena: 722
    Coś mało informacji napisałeś.
    Na każdej stronie dodajesz obrazek wskazując obrazek wgrany przez media w panelu lub poprzez edytor

Jakiego edytora używasz?
    Jaki motyw masz wgrany?
    Masz jakieś wtyczki?

A najlepiej to adres strony
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 21425400
    pcnet

Poziom 32  
    Napisałem że korzystam z widgetów do map, filmów i obrazków.
    I jak wstawie na danej stronie widget do panelu bocznego to na każdej stronie mam te same mapy, obrazki i filmy a chciałem zmieniac.
    Wiem ze jak wstawie kod do strony to bedzie link bezposredni i wtedy bedą inne pliki ale widgetami prosciej
    Konto firmowe:
    PC-NET
  • #4 21432669
    Bródka
    Poziom 42  
    pcnet napisał:
    Napisałem że korzystam z widgetów do map, filmów i obrazków.

To nie odpowiedź, to i jak działają widgety zależy m.in. od motywu i rodzaju edytora
    pcnet napisał:
    I jak wstawie na danej stronie widget do panelu bocznego to na każdej stronie mam te same mapy, obrazki i filmy a chciałem zmieniac.

Adres strony poproszę
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #6 21435184
    Bródka
    Poziom 42  
    Strona stoi na elementarze (pytałem jakiego buildera używasz), kazdą strone edytujesz w elementorze?
    Bo jak go masz to nie robi sie, że jedna strona w wbudowanym edytorze, a druga w elementarze
    Utwórz stronę z z dwoma kolumnami, mniejsza wykorzystaj na widgety, ale te wskazujesz/robisz w elementarze
    Masz wersje pro czy darmową?
    Przy darmowej doinstaluj sobie proelements (darmowa wersja pro bez repozytorium)
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #7 21435208
    pcnet

Poziom 32  
    No właśnie cos mi sie krzaczy bo robiłem część w elementorze a pozostałe nie.
    Robić w nic czy lepiej w tym standardowym edytorze?
    Ten proelements to gdzie dodac?

Dodano po 30 [sekundy]:

Przy okazji mam problem z tytułem strony a potem nagłowek bo mam dwa razy to samo
    Konto firmowe:
    PC-NET
  • Pomocny post
    #8 21435622
    Bródka
    Poziom 42  
    pcnet napisał:
    Ten proelements to gdzie dodac?

Pobierz i wgraj jako wtyczkę
    https://proelements.org/
    pcnet napisał:
    Robić w nic czy lepiej w tym standardowym edytorze?

W zwykłym edytorze (gutenberg) nie zrobisz tego co w elementorze bez wiedzy o css i php tzn będzie Ci trudniej. Jesli stronę zaczynasz robić w elementorze cała powinna być tak zrobiona
    pcnet napisał:
    No właśnie cos mi sie krzaczy bo robiłem część w elementorze a pozostałe nie.

Zastosuj motyw elementor hello. Problemem braku wersji pro jest to ze nie masz startowych zestawów pro, ale jest kilka nie pro. Zastosuj najbardziej ten który Ci się podoba zestaw i później można go modyfikować kolorystycznie itp
    Znajdziesz je w panelu wp admin --> Szablony --> Biblioteka zestawów
    pcnet napisał:
    Przy okazji mam problem z tytułem strony a potem nagłowek bo mam dwa razy to samo

Nagłówki ukrywa sie w elementorze podczas edycji strony - edytuj w elementorze --> ustawienia (ikona trybika) --> ukryj tytuł
    Masz jakaś wtyczke od SEO?
    YoastSEO, RankMath?

Przed jakimkolwiek zmianami zrób kopie bazy i strony w panelu hostingu jeśli ma taką możliwość, albo wgraj wtyczkę updraft plus do wykonania kopii strony
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #9 21435885
    pcnet

Poziom 32  
    Yoastseo mam ale jeszcze nie ustawialem bon strona w budowie.
    Dzieki za wszystko

Dodano po 7 [godziny] 21 [minuty]:

Ten szablon to wybrać do tego motywu co mam Bard czy najpierw zmienić na tel Hello?
    Nie moge zostawić Bard?
    Konto firmowe:
    PC-NET
  • #10 21445372
    Bródka
    Poziom 42  
    pcnet napisał:
    Ten szablon to wybrać do tego motywu co mam Bard czy najpierw zmienić na tel Hello?
    Nie moge zostawić Bard?

Jak już masz tego bard i działasz na nim nie ma potrzeby, ale nie każdy motyw jest kompatybilny z elementorem, część ustawień również konfiguruje sie w motywie. Zmiana teraz gdy już masz część strony może powodować zmiany css np czcionek. Dobra praktyka również jest stosowanie tzw child theme czyli motywu potomnego, bo zmiany w plikach motywu np functions.php po aktualizacji motywu zostaną zastąpione tymi z aktualizacji czyli domyślnymi, motyw potomny przed tym chroni.
    Pomogłem? Kup mi kawę.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta, jak ustawić różne obrazki w widgetach na różnych stronach WordPress, korzystając z edytora Elementor i motywu Bard. Odpowiedzi sugerują, że zmiana obrazków w widgetach zależy od używanego edytora i motywu. Zaleca się, aby wszystkie strony były edytowane w Elementorze, co ułatwi zarządzanie widgetami. Wskazówki obejmują instalację wtyczki ProElements oraz ukrywanie tytułów stron w Elementorze. Użytkownik ma również pytania dotyczące SEO i kompatybilności motywów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA