Witam. Może ktoś posiada wiedzę na temat hamulca silnikowego (dekompresyjnego) w IVECO, a dokładniej Iveco Trakker z 2014 r. Cursor 13 na CR. Chodzi mi o dokładniejszą zasadę działania siłowników na głowicy i dlaczego są podpięte pod szynę paliwową. Problem jest z porannym uruchomieniem silnika, cały układ paliwowy sprawdzony, włącznie z kompresją i ustawieniem rozrządu, pozostało jeszcze sprawdzić hamulec dekompresyjny.
AI: Czy możesz opisać, jakie konkretnie problemy lub objawy zauważyłeś w działaniu hamulca silnikowego?
Mam problem z porannym rozruchem silnika.
AI: Czy przeprowadziłeś już jakieś kroki diagnostyczne lub obserwacje, które mogłyby pomóc w zrozumieniu problemu?
Ustawienie rozrządu sprawdzone, kompresja sprawdzona, wtryski i pompa sprawdzone, układ paliwowy ze zbiornika do pompy sprawdzony.
AI: Czy możesz opisać, jakie konkretnie problemy lub objawy zauważyłeś w działaniu hamulca silnikowego?
Mam problem z porannym rozruchem silnika.
AI: Czy przeprowadziłeś już jakieś kroki diagnostyczne lub obserwacje, które mogłyby pomóc w zrozumieniu problemu?
Ustawienie rozrządu sprawdzone, kompresja sprawdzona, wtryski i pompa sprawdzone, układ paliwowy ze zbiornika do pompy sprawdzony.