witam
mam takie baddziewie spyware.apropos.c i nie mogę sie tego pozbyć.próbowałem spybotsd14, Ad-Aware SE Personal, mam nis2006 i tez nie moze go usunąć.
jakieś sugestie.
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 13:41:16, on 2005-12-14
Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)
wywaliłem te wpisy, na razie mam 1h spokoju od komunikatu z nortona.
A nie wiecie za co odpowiada ten plik NDIS.SYS bo mam przez niego zrzuty ekranu. Znajduje sie w c:\windows\system32\drivers\
C:\WINDOWS\qlrnu.exe <- ten plik oczywiscie usun z dysku.
Przeskanuj tez system tym:
http://download.ewido.net/ewido-setup.exe <- zrob update przed skanowaniem, po przeskanowaniu odinstaluj.
✨ Użytkownik zgłosił problem z usunięciem spyware.apropos.c, który wykrywa Norton Internet Security 2006, mimo prób usunięcia za pomocą Spybot S&D 1.4 i Ad-Aware SE Personal. Zalecane było przesłanie logu z HijackThis w celu analizy. W logu wykryto podejrzane wpisy: R3 URLSearchHook bez nazwy oraz wpisy uruchamiane przy starcie systemu wskazujące na plik C:WINDOWSqlrnu.exe. Usunięcie tych wpisów oraz pliku qlrnu.exe z dysku, a także skanowanie systemu w trybie awaryjnym zostało zasugerowane jako skuteczna metoda. Dodatkowo polecono przeskanowanie systemu programem Ewido Security Suite (link do pobrania i instrukcja aktualizacji przed skanowaniem). Po zastosowaniu tych kroków Ewido wykrył i usunął dodatkowe zagrożenia, co pozwoliło na ustabilizowanie systemu i wyeliminowanie problemu. Pojawiła się także dyskusja o pliku NDIS.SYS zlokalizowanym w c:windowssystem32drivers, który powodował zrzuty ekranu, jednak nie podano rozwiązania tego problemu. Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.