logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

c25 soft v53 szukam polaka do tego modelu.Prosze o pomoc.

Kakalia 14 Gru 2005 23:22 1698 9
REKLAMA
  • #1 2084352
    Kakalia
    Poziom 18  
    Ocena: 6
    Witam

Mam c25 z softem v53, nie bylo polaka w nim, wiec zgralem polaka z innego c25 tylko nie sprawdzilem wersji softu. Teraz c25 sie wlacza ale na wyswietlaczu nic nie ma, uzywalem do wgrania Siemens TOOL by KOCi ver 5.20.0.

Na wszelki wypadek zrobilem kopie softu i udalo mi sie ja przywrocic. Szukam wersji softu 53 z jezykiem polskim lub calego flasha, po wgraniu do tego c25 flasha z nizszym softem telefon nie wstaje.

Probowalem zaladowac polaka C25 Language Flasher ale sie nie da.

Prosze o polaka do tego modelu.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 2084381
    arti123
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 96
    święta idą :) tu masz prezent :D
    Załączniki:
    • C25_5303.exe (1.29 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 2084970
    Kakalia
    Poziom 18  
    Swieta swietami ale ten swup nie dziala?? przynajmniej na tym telefonie

mam plik swup.ini, a w nim
    com=1
    language=english
    Zarówno pod dosem jak i w win'98.
    Program wywala ze nie ma komunikacji. Jedyne co dziala z tym telefonem to KOCI. Prosze o jakis wsad do tego telefoniku z roszerzeniem .c2l dla wlasnie Siemenst TOOL by KOCI.

Pozdrawiam.
  • #4 2085709
    epol
    Poziom 26  
    Ocena: 13
    Dawno juz nie flashowalem c25, ale z tego co pamietam to pliki swupa umieszczalo sie bezposrednio na dysku.
  • #5 2085766
    JackTheNipper
    Poziom 19  
    Ocena: 27
    Po co cały pleszować jak jest tylko dogrywka lana mała i szybka.
    Załączniki:
    • C25_LF.ZIP (160.31 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #6 2085838
    write4all
    Poziom 16  
    Masz tu linka wszystkich softów do c25,
    mi osobiście pomogło wgrywanie total flasherem,
    gdyż swupem nie dawało rady:

LINK

Dodano po 28 [minuty]:

Ponieważ trochę się namęczyłem przy tym telefonie masz tu opis mojej naprawy:

1) wgrałem soft taki jaki był oryginalnie total flasherem (v49),
    po tej operacji wyświetliło sie "wrong software"
    2) Naprawa eeprom siemns_tool_koci_530 lub andromedą
    3) zmiana języka Lang flasher
    4) ustawienie kontrastu Bartek192
    i gotowe
  • #7 2085943
    Kakalia
    Poziom 18  
    JackTheNipper Probowalem zaladowac polaka C25 Language Flasher ale sie nie da. Czytaj post od samego poczatku. Z tym telefonem dziala mi tylko SIEMENS TOOL by KOCI.

write4all TotalFlasher'em nie da sie wgrac softu do tego telefonu, moge jedynie zrobic kopie ale jej wgrac sie juz nie da, tak samo jest z innymi softami.

Moge zgrywac i wgrywac softy tylko SIEMENS TOOL by KOCI, nie wiem czemu ale tylko to dziala z tym telefonem jak powinno, reszta albo nie nawiazuje komunikacji jak C25FL, Swup albo wywala blad utraty komunikacji podaczas proby wgrania softu w Total F.

Mam pelna baterie, styki sa oki, nie wiem co jest grane. Jak ktos ma C25 z softem w wersji 53 nie zgra caly soft SIEMENS TOOL by KOCI i mi go zapoda bo to chyba jedyna droga.

Acha wgralem SIEMENS TOOL by KOCI soft w wersji nizszej niz 43 bo z innego telefonu C25 i mi wyskakuje Wrong Sowt., wiec przywrocilem stare oprogramowanie.

Dalej nie wiem jak zaladowac skutecznie polaka .
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #8 2085986
    write4all
    Poziom 16  
    Komunikat "wrong software" to połowa sukcesu,
    u mnie telefon nie reagował na żaden program.
    Jak wyskakuje wrong software to trzeba uruchomić SIEMENS TOOL by KOCI
    i nacisnąc repair,
    jesli nie zadziała to andromedą naprawic eeprom
    Załączniki:
    • Siemens C25 Repair EEprom Software v1.1 by Andromeda.zip (21.81 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #9 2086037
    Kakalia
    Poziom 18  
    write4all wgralem pierwszy lepszy fot z tego linka co zapodales , wzialem flasha z roszerzeniem c2r, zaladowalo wlanczam telefon wrong sowt, pozniej REPAIR w SIEMENS TOOL by KOCI , wysietlislo sie Service Mode na telefonie, nacisnalem na Repair jeszcze raz, wyjalem baterie wlkadam telefon smiga tylko ze teraz mam Niemiecki jezyk, polew ale wiadomo co robic.

Wielkie dzieki write4all naprowadziles mnie z tym Wrong Sowt, jak wgram i bedzie polski to bedzie zaje...:)

Pozdrawiam wszystkich:]

write4all wgrywam v49 pelnego flasha z polskim, robie Reapair w Koci telefon smiga ale nie lapie sieci?? Na orgynalnym flashu lapie siec?? Co jest grane??
  • #10 2086895
    write4all
    Poziom 16  
    Plik z adromedą tym spróbuj zrobić repair,
    lub jak masz programem all25
    oraz różne softy .c2r do Total Flashera,
    wypróbuj inny jak na tym nie łapie sieci
    Załączniki:
    • C25_c2r.rar (2.95 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • ANDROMEDA_61.zip (45.1 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

✨ Posiadacz telefonu Siemens C25 z softem w wersji v53 szuka oryginalnego oprogramowania z językiem polskim lub pełnego flasha kompatybilnego z tym modelem. Próby wgrania polskiego języka za pomocą C25 Language Flasher nie powiodły się, a jedynym działającym narzędziem do odczytu i zapisu softu jest Siemens TOOL by KOCI w wersji 5.20.0. Próby wgrywania softu z niższą wersją lub innymi programami (Total Flasher, SWUP, C25FL) kończą się błędami komunikacji lub komunikatem "wrong software". Użytkownicy sugerują użycie Total Flashera do wgrania oryginalnego softu (np. v49), następnie naprawę EEPROM programem Siemens TOOL by KOCI lub Andromeda oraz zmianę języka za pomocą Language Flashera. Wskazano, że po wgraniu softu i naprawie eeprom telefon może wyświetlać język niemiecki, co wymaga dalszej zmiany języka. Problem z brakiem sieci po wgraniu nieoryginalnego softu może wymagać wypróbowania różnych wersji plików .c2r lub użycia programu all25 do naprawy. Zalecane jest wykonywanie kopii zapasowej oryginalnego softu przed próbami modyfikacji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA