logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi A3 8P 2004: Brak prądu w radiu i zapalniczce, bezpieczniki sprawne. Co dalej?

mateuszziutkowski 01 Mar 2025 10:31 582 2
REKLAMA
  • #1 21461050
    mateuszziutkowski
    Poziom 2  
    Witam, przestało działać mi radio oraz nie ma prądu w zapalniczce.
    Wszystko inne działa.
    Co może być przyczyną ?

Bezpieczniki pod maską z prawej strony i po lewej od strony kierowcy sprawne.
    Może są jeszcze jakieś o których nie mam pojęcia - odpowiedzialnych za radio i zapalniczkę.
    Audi a3 8p 2004r 2.0
    AI: Czy w ostatnim czasie były wykonywane jakieś naprawy lub zmiany w samochodzie, które mogłyby mieć wpływ na radio lub zapalniczkę?
    Tak poprzedni mechanik bawił się przy elektryce
    AI: Czy sprawdzałeś okablowanie i połączenia związane z radiem i zapalniczką, aby upewnić się, że nie ma luźnych lub uszkodzonych przewodów?
    nie

Poprawiłem pisownię.
    Mod.[CameR]
  • REKLAMA
  • #3 21461105
    CameR

Moderator Zabezpieczeń Pojazdów
    Ocena: 3252
    Bezpiecznik "zapalniczki" w Audi A3 8P, to bezpiecznik F24 w skrzynce bezpiecznikowej w desce rozdzielczej.
    Jeżeli nie działa również radio, to sprawdź bezpieczniki (F8 i F9 lub F19 i F20) w komorze silnika, są dwa różne układy (30 lub 54 bezpieczników).

To, że bezpieczniki są sprawne - to nie wszystko.
    Weź próbnik z żarówką 12V 21W i dwoma przewodami.
    Jeden przewód do masy (karoserii) a drugim przewodem dotykaj kolejno do obu zacisków bezpieczników o numerach, które podałem powyżej.
    Przy włączonym zapłonie - żarówka na każdym zacisku powinna świecić.
    Konto firmowe:
    ABC KOM
    Barcelońska 77, Katowice, 40-683 | Tel.: 601XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://www.auto-alarm.com.pl
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA