logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Oneplus Nord 4 12256GB - Co oznaczają kolory ładowania baterii?

05 Mar 2025 04:58 756 4
REKLAMA
  • #1 21466640
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21466653
    yanes
    Poziom 33  
    Ocena: 601
    W każdym androidzie już tak od dawna jest, że kolor określa rodzaj ładowania. W ustawieniach ładowania jest do wyboru "szybkie ładowanie" i "superszybkie ładowanie"
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 21468052
    krzysiek_sw
    Poziom 23  
    Ocena: 97
    >>21466640 Hallo,
    zaciekawiłeś mnie tą "oryginalną" ładowarką i kablem z USB-A i poszedłem na stronę OnePlus, żeby to obejrzeć. I tak jak przypuszczałem, OnePlus oferuje tylko kabel USB-C na USB-C, za to ładowarki ma ciekawe — z dwoma wyjściami:
    USB-C i USB-A. To pierwsze ma wszystkie protokoły, a to drugie ma SuperVooc 11A (o dziwo), ale nie ma PD ani PPS.
    A napisałem to dlatego, że USB-A znane jest od dawna i jego specyfikacja też jest znana, zostało zaprojektowane do przenoszenia prądów do 2,4 A. Ja wiem, że w Chinach bez problemu zamontują USB-A nawet do kabla do żelazka, nawet odpowiedni E-Marker-Chip umieszczą, jeżeli tylko znajdą na to klientów. Dlatego życie uczy trochę podejrzliwie patrzyć na rzeczy noszące znak CE --> China Export.

I myślę, że chyba najlepiej korzystać ze środkowej ładowarki, wygląda na bezpieczną, a i tak najszybciej ładuje.
  • REKLAMA
  • #4 21468086
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 21468596
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
REKLAMA