logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Przywrócenie fabrycznego oprogramowania, map Mio M400 i M410 - problem z uruchomieniem

Brivido 06 Mar 2025 18:51 297 0
REKLAMA
  • #1 21468857
    Brivido
    Poziom 34  
    Ocena: 426
    Hej, kupuję czasami stare nawigacje, głównie trafiają się Mio. Potrzebuję czasami mieć dostęp do starych map, ze starą numeracją przed wprowadzeniem ulic.

I mam taki problem. Mam trzy Mio, ale chciałbym uruchomić M400 i M410. Do tej drugiej mam też pudełko, płytkę itp. Mapy wysypane lub kombinowane, nie włączają się. Próbowałem parę razy przywrócić urządzenie programem z płyty ale nie daje rady, zatrzymuje się na około 23% i tak już stoi. Jak wrzucę jakąś pobraną kopię pamięci z internetu na urządzenie, prosi o przywrócenie kluczy. W aplikacji się przywracają, ale mapy się nie uruchamiają. Akceptuje się warunki, trochę ładuje i resetuje urządzenie i tak w kółko.

Próbowałem to zrobić zarówno na Windows 11 jak i XP, w obu przypadkach to samo.

Z drugą M400 też jakiś problem, jest wrzucona Automapa ale czasami wywala jakiś błąd, a do pamięci wewnętrznej nie ma dostępu.

Mam też Moov 500, uruchomiła się raz i padła, prawdopodobnie powszechny problem.

Jak je przywrócić do działania?

A może ktoś kojarzy jakieś urządzenie dawne, o przyzwoitych parametrach, z przyzwoitym wsparciem zewnętrznym gdzie nie ma problemów z wgrywaniem map, odblokowywaniem itp, a które już się wyprzedają za grosze czasami?
  • REKLAMA
REKLAMA