logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Słuchawki do Motorola T82 Extreme z funkcją VOX - poszukuję adaptera

Druidamus 07 Mar 2025 07:32 456 2
REKLAMA
  • #1 21469450
    Druidamus
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Mam Motorolę T82 i poszukuję do niej adaptera na mini jack albo samej wtyczki, by zrobić sobie taki adapter. Ponieważ zestaw słuchawkowy w komplecie to jakaś sadystyczna dla uszu kpina. Dodatkowo okazuje się, że Motorola używa innego standardu microjack TRS i robi się problem. Jest on nieco dłuższy od normalnego, ma 14 mm długości.
    Może dlatego nie można dopasować. Jest jeszcze kwestia, do którego styku co jest podłączone. Nie sprawdzałem tego. Może być tak, że układ jest zupełnie inny niż w standardowych słuchawkach mono z mikrofonem. Np. mikrofon podłączony do styku na samym czubku albo w ogóle masę dali na czubek. Jak wspomniałem, nie sprawdzałem. Na razie nie mam jak, ponieważ nigdzie nie mogę zlokalizować ani wtyczki, ani adaptera.
    Kolejny problem to wpięcie wtyczki TRRS do gniazda Motoroli TRS. Czyli wpięcie wtyczki 3 kanały i masa do gniazda z 2 kanałami i masą. To raczej się nie uda.
  • REKLAMA
REKLAMA