Kolego, nie ma kotła Thelia Condens 25! Można wnioskować, że chodzi Ci o dwufunkcyjną, czyli 25 A. Co to znaczy "wyłączenie funkcji c.o."? Czy robisz to na kotle, usuwając ikonę "grzejnik", czy wyłączasz grzanie c.o. na jakimś termostacie pokojowym? Szczerze mówiąc, tak czy siak, nie ma to znaczenia, tylko pytam z ciekawości. Pisząc te słowa, moja w/w wisi z 10 metrów ode mnie. Jedna łazienka obok niej za ścianą, druga piętro wyżej i ani ja, ani żaden z klientów serwisu takiego problemu nie zauważyli, a serwisuję je od ponad 10 lat. Sprecyzuj swoje obserwacje, może to coś wyjaśni. Zapomnij o menu, tam nic więcej nie osiągniesz. Dla kotła przygotowującego c.w.u. nie ma znaczenia, czy jest aktywne c.o.! Można teoretyzować, że kocioł pracujący w międzyczasie na c.o. ma już częściowo nagrzany wymiennik pierwotny, więc szybciej będzie transportował ciepło do wymiennika płytowego, ale to jest sekunda pracy (pojemność wymiennika pierwotnego nie jest duża, a moc to 25 kW), ale to nie są różnice tak drastycznie zauważalne! Może jest problem z zaworem 3D, co nie do końca przełącza na c.w.u. i część strumienia idzie w grzejniki, a nie na c.w.u. To daje oznaki losowo lub trwale przy c.w.u., ale nie w sensie czasu dogrzania c.w.u., a generalnie w jej niższej temperaturze przy danym przepływie (krótko mówiąc, mniejsza moc na c.w.u.). Tak na marginesie, sprawdź, czy w D88 jest wartość 0, to przyspiesza start c.w.u. Pozdro