logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Dahua XVR 5104HS-13: Brak zdalnego podglądu w aplikacji DMSS po naprawie sieci

zenonwujkow 19 Mar 2025 22:22 894 3
  • #1 21487260
    zenonwujkow
    Poziom 4  
    Ocena: 64
    Mam rejestrator kamer Dahua XVR 5104HS-13. Po około roku utraciłem podgląd zdalny przy pomocy aplikacji DMSS. Stwierdziłem, że rejestrator utracił połączenie z routerem (awaria kabla sieciowego, nie stykała rjotka). Zarobiłem od nowa i połączenie jest. Natomiast gdy wchodzę w aplikację, to od razu pojawia się żądanie dodania urządzenia. Robię "dodaj urządzenie", skanuję kod QR, podstawia się nr rejestratora, ale po chwili jest komunikat, że nie można dodać urządzenia, sprawdź czy urządzenie ma połączenie sieciowe lub czy urządzenie jest w tej samej sieci co mój smartfon. I nie mogę tego przeskoczyć. I nie wiem, dlaczego raz dodane prawidłowo urządzenie (rejestrator) ponownie trzeba dodać. Czy coś pomożecie.
  • Pomocny post
    #2 21487358
    gradek83
    Poziom 43  
    Ocena: 2106
    zenonwujkow napisał:
    Zarobiłem od nowa i połączenie jest

Sprawdziłeś poprawiony kabel skrętkę testerem tak ?
    zenonwujkow napisał:
    Natomiast gdy wchodzę w aplikację, to od razu pojawia się żądanie dodania urządzenia

Skoro tylko problem był z kablem to wszystko powinno wrócić do działania bez konieczności ponownego dodawania rejestratora. Upewnij się że rejestrator ma internet czyli że jest online w zakładce P2P. Jeśli tak to w aplikacji DMSS jeśli jesteś zalogowany to usuń rejestrator z listy a następnie wyloguj się i spróbuj dodać rejestrator po S/N. Po dodaniu powinno działać. Pamiętaj IP rejestratora najlepiej ustawić na stałe tak aby serwer DHCP włączony w ruterze nie przydzielał mu IP dynamicznie. Adres IP dla Rejestratora i kamer najlepiej ustawić spoza puli adresów serwera DHCP.
  • #3 21490135
    zenonwujkow
    Poziom 4  
    Ok. Dzięki Gradek za info. Faktycznie sprawdzałem kabel testerem. Jednak gdy wszedłem w menu rejestratora w p2p , był on offline. Ponownie sprawdziłem testerem i jedna żyła była nie dopięta. Zarobiłem ponownie kabel , dodałem urządzenie i wszystko ruszyło . Jeszcze raz dziękuję.
  • #4 21490137
    zenonwujkow
    Poziom 4  
    Była uszkodzona RJ. Ponownie ją zarobiłem , dodałem urządzenie i podgląd na telefonie jest .
REKLAMA