logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3310 nie ładuje i piszczy po podłączeniu ładowarki

zydek87 15 Gru 2005 18:45 1101 6
REKLAMA
  • #1 2086506
    zydek87
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Witanm. Mój problem to 3310 która nie chce łagować, gdy wkładam ładowarkę do gniazda pokazuje się: "nie ładuje" i piszczy przez moment. szukałem na forum takich przypadków ale nie mogę znaleźć nic podobnego do tego.soft nie był zmieniany ani nic.Co to może być???????
    Proszę obeznanych w temacie o pomoc:D
  • REKLAMA
  • #2 2086822
    NOOKIA
    Poziom 28  
    Ocena: 37
    może najpierw wypadało by wykąpać i wygrząc :) a dopiero potem pytać bo z tego co piszesz to może być wszystko
  • REKLAMA
  • #3 2087054
    zydek87
    Poziom 12  
    a nie można by sprawdzić co to może być jakoś inaczej bo nie jestem w posiadaniu wanny.:cry:
  • REKLAMA
  • #4 2087188
    manius999
    Poziom 14  
    moze i nie jestem w tej dziedzinie ekspertem ale dla ciebie moge poradzic pare zeczy. tak jak w ratownictwie medycznym na poczatek obowiazuje zasada
    ABC tak samo tu. moze i usterka na to nie wsakzuje ale warto by zaczac od softu. jak nie pomoze to tak jak kolezka pisal do wanny i kompanie i jak bedzie bez rezultatów to o ile jeszcz mnie pamiec nie zawodzi to kulkowanie ukladu. symbolu nie pamietam. taki mały z lewej strany upp jak trzymasz plyte pa do góry. jak nie to to moze byc ccont a jesli nie to sobie daruj. jesli idzie o sprawdzenie to nie ma innej metody. nikomu nie sprawdzis pulsu bez dotykania go. a jak sie nie znasz i nie masz sprzetu to daj sobie spokuj. pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 2087289
    Jurek220
    Poziom 31  
    Ocena: 253
    Może to zabrzmi śmiesznie ale czy prubowałeś urzyć innej ładowarki,tak dla zasady...
  • #6 2087409
    dagzer
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    no to trafne zauważenie, lepiej sprawdź na innej ładowarce, jak nie zadziała, to tak na 50% może być gniazdo od ładowania, miałem podobny przypadek
  • #7 2088720
    zydek87
    Poziom 12  
    dzieki za rady ale temat juz zamkniety. rozebralem telefon podgielem blaszki i dziala.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczył telefonu Nokia 3310, który po podłączeniu ładowarki wyświetlał komunikat "nie ładuje" i emitował dźwięk piszczenia. W dyskusji zasugerowano kilka możliwych przyczyn i rozwiązań: sprawdzenie działania na innej ładowarce, diagnostykę oprogramowania (softu) oraz fizyczną inspekcję i naprawę elementów wewnętrznych, takich jak styki i gniazdo ładowania. Ostateczne rozwiązanie polegało na rozebraniu telefonu i podgięciu blaszek styków, co przywróciło prawidłowe ładowanie urządzenia.
REKLAMA