Witam.
Jest problem z telewizorkiem. Wcześniej sialo trafo, uszkodzil się BU 2525AF. Po wstawieniu trafa i BU2525AF wąski obraz i pali RV38 w korekcji. Następnie podczas pomiarów zaczęła próbkować przetwornica.
Wcześniej już niepewnie startowałą. Chyba efekt przebitego transformatora. Obciązona żarówką 60W pulsuje co sekundę. Podstawi-
łem trzy scalaki TDA 16846, kilka tranzystorów IRFBC 40, trasoptor CQY80, pomierzyłem rezystory powierzchniowe, diody,zmieniłem CP09
20uF/50V, wylutowałem diody z wyjątkiem DP 08- +B. Nic nie mogę
znaleść,siędzę już parę dni. Korzystam ze schematu z Elektrody, ale na
płecie brak jest kilku elementów np.VRP1. Preczytałem wszystkie posty
na temat TDA 16846 i nic to nie wniosło do mojego przypadku.
Czy pamięc może coś mieszać ?
Proszę o jakieś sugestie. Zostały mi do pomierzenia kondensatory pod scalakiem przetwornicy.
Zapomniałem dodać że jest to model 16 na 9.
Jest problem z telewizorkiem. Wcześniej sialo trafo, uszkodzil się BU 2525AF. Po wstawieniu trafa i BU2525AF wąski obraz i pali RV38 w korekcji. Następnie podczas pomiarów zaczęła próbkować przetwornica.
Wcześniej już niepewnie startowałą. Chyba efekt przebitego transformatora. Obciązona żarówką 60W pulsuje co sekundę. Podstawi-
łem trzy scalaki TDA 16846, kilka tranzystorów IRFBC 40, trasoptor CQY80, pomierzyłem rezystory powierzchniowe, diody,zmieniłem CP09
20uF/50V, wylutowałem diody z wyjątkiem DP 08- +B. Nic nie mogę
znaleść,siędzę już parę dni. Korzystam ze schematu z Elektrody, ale na
płecie brak jest kilku elementów np.VRP1. Preczytałem wszystkie posty
na temat TDA 16846 i nic to nie wniosło do mojego przypadku.
Czy pamięc może coś mieszać ?
Proszę o jakieś sugestie. Zostały mi do pomierzenia kondensatory pod scalakiem przetwornicy.
Zapomniałem dodać że jest to model 16 na 9.