logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy można skutecznie wysuszyć baterię umywalkową przed zwrotem?

Piesu300 05 Kwi 2025 14:38 402 8
REKLAMA
  • #1 21507727
    Piesu300
    Poziom 7  
    Ocena: 9
    Witam,
    takie pytanie, zakupiłem w sklepie budowlanym baterie umywalkową i dopiero po czasie się zorientowałem że jej nie zamontuje, bo montaż do ściany jest u mnie a nie do umywalki, w sensie dopływ wody.
    Odebrałem ją z zamówień internetowych, nawet nie zabrałem do domu tylko od razu chciałem oddać, oryginalnie zapakowana bateria itd, kobieta w zwrotach otwiera, rozcina tę plombę (oryginalną naklejkę producenta) i zauważa, że skrapla się woda z baterii i że ona tego nie przyjmie.
    I czy da radę jak ją się wyjmie wysuszyć tak konkretnie? Czy zawsze będzie wyciekać woda?
    Nie wiem jak to możliwe, że w nowej baterii wycieka woda, może jakiś produkt testowy? ale co otworzyli to i zamknęli oryginalnie z powrotem??
    To co chce zrobić to jest chore wiem, ale teraz dochodzić swoich praw i komuś coś udowadniać będzie ciężko, jak babka ją otworzyła.

Czy jak jest w środku woda, to zawsze będzie ściekać nawet po czasie?
  • REKLAMA
  • #2 21507733
    stanislaw1954
    Poziom 43  
    Ocena: 4668
    Coś niewiarygodne te tłumaczenia, ale jeśli chodzi o wodę to jeszcze nie spotkałem nowej baterii z wodą w środku.
  • REKLAMA
  • #3 21507975
    Lisek64
    Poziom 33  
    Ocena: 594
    Przyjmijmy , że to nie ściema z tą wodą w szczelnym oryginalnym opakowaniu . To jak mam sprawdzić czy zakupiony towar jest pełnosprawny i np kurek czy głowica nie przepuszcza bez podłączenia do wody ?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 21508017
    Ture11
    Poziom 39  
    Ocena: 1130
    A to producent nie testuje tych baterii wodą? Może warto wyszukać w necie instrukcję obsługi i tam sprawdzić, czasem producenci sami piszą, że mogą być ślady procesów technologicznych na produkcie.
    Np. filtry do wody do dzbanków filtrujących wodę - zawsze są lekko wilgotne po odpakowaniu szczelnego opakowania.
  • #6 21508039
    shegipl
    Poziom 26  
    Ocena: 1139
    Już nie raz widziałem baterie z wodą w środku w fabrycznym opakowaniu.
    Jeśli robiłeś zwrot a nie reklamację to w jakim celu Pani przy zwrocie usuwała naklejkę z hologramem?
  • #7 21508346
    Piesu300
    Poziom 7  
    Ocena: 9
    W regulaminie jest napisane:
    Cytat:
    Jeśli zmienisz zdanie lub kupisz za dużo, możesz bezterminowo zwrócić zakupiony towar za okazaniem dowodu zakupu. Podlegający zwrotowi towar musi być pełnowartościowy, bez śladów używania, niezniszczony, w oryginalnym opakowaniu oraz nadający się do ponownej sprzedaży. W przypadku produktów posiadających termin ważności - ich zwrot nie może nastąpić w okresie 30 dni przed upływem terminu.

Pani po prostu chciała sprawdzić czy bateria nie była używana czyt. czy nie kapie z niej woda, a że poleciała kropelka, no to do widzenia, bo "produkt był używany"
    Tak ja chciałem zwrócić, mało tego, zwrócić produkt którego nawet w domu nie miałem, o otwarciu nawet nie wspominam.
    Ja to zamówiłem poprzez sklep internetowy, oni to wrzucili do paczkomatu sklepowego, ja to odebrałem i z paragonem dalej do zwrotów i tyle. Miałem to w ręku (karton) 5 min.
    Swoją drogą ciekawy tok rozumowania, wężyki dopływowe szczelnie/oryginalnie zamknięte, śruba montazowa i inne akcesoria też w swoich woreczkach nie otwieranych, a niby klient używał baterii...Jestem ciekaw czy ktoś swoimi jakimiś alternatywnymi wężykami podłącza w powietrzu baterie której nawet nie montuje do umywalki żeby nie wiem co? sprawdzić jak leci woda? Czy ładny strumień czy brzydki?
  • #8 21508364
    shegipl
    Poziom 26  
    Ocena: 1139
    >>21508346
    Źle mnie zrozumiałaś.
    Nie wszystkie ale kilka z partii są fabrycznie testowane na szczelności i nie idą potem na śmietnik tylko do pudełka.
    I stad w niektórych jest troszkę wody.
  • #9 21508377
    leonov
    Poziom 43  
    Ocena: 2246
    shegipl napisał:
    Już nie raz widziałem baterie z wodą w środku w fabrycznym opakowaniu.

Tez się z tym spotkałem.

Co do suszenia, połóż to na grzejniku na noc i po sprawie.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zakupił baterię umywalkową online, ale nie mógł jej zamontować z powodu niewłaściwego typu podłączenia (ścienne zamiast do umywalki). Próbował natychmiast zwrócić nieużywany produkt w sklepie. Podczas weryfikacji zwrotu, pracownik sklepu otworzył oryginalne opakowanie i stwierdził obecność skraplającej się wody w baterii, odmawiając przyjęcia zwrotu z powodu uznania produktu za używany. Użytkownik pyta, czy możliwe jest skuteczne wysuszenie baterii, aby woda już z niej nie wyciekała, oraz czy obecność wody w nowej, fabrycznie zapakowanej baterii jest normalna. W dyskusji pojawiły się opinie, że obecność wody w nowych bateriach może wynikać z fabrycznych testów szczelności i jest spotykana. Zasugerowano metodę suszenia baterii, np. kładąc ją na grzejniku. Poruszono również kwestię legalności odmowy przyjęcia zwrotu przez sklep, zwłaszcza w przypadku zakupu online i natychmiastowego zwrotu nieużywanego produktu, którego stan techniczny nie był przedmiotem reklamacji, a jedynie zwrotu konsumenckiego.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA