logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens SL45i - jakie słuchawki pasują do odtwarzania MP3?

brief99 15 Gru 2005 23:12 2228 8
REKLAMA
  • #1 2087510
    brief99
    Poziom 22  
    Ocena: 146
    witam...
    jakie sluchawki nalezy zastosowac do odsluchiwania muzyki MP3 z telefonu Siemens SL45i ??? Czy to moga byc zwykle standardowe sluchawki np. kupione na allegro ?? Jezeli ktos sie orientuje to prosze podanie linka gdzie mozna kupic takie sluchawki (np. allegro).... pozdr...
  • REKLAMA
  • #2 2090584
    2meC.
    Poziom 15  
    Proponuje przejsciowke, ktora umozliwia podlaczenie obojetnie jakich sluchawek do telefonu.

Pozdrawiam
    2meC.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 2091173
    2meC.
    Poziom 15  
    Wpisz w wyszukiwarce na allegro "sl45i jack".

Pozdrawiam
    2meC.
  • #5 2091182
    brief99
    Poziom 22  
    Ocena: 146
    ok... a moze ma ktos jakis schemacik jak wykonac taka przejsciowke?? mam wtyczki do tel i do sluchawek...
  • Pomocny post
    #6 2091432
    2meC.
    Poziom 15  
    Piny 8,9,10 są od audio.

Pozdrawiam
    2meC.
    Załączniki:
    • Siemens SL45i - jakie słuchawki pasują do odtwarzania MP3? pinout.jpg (58.66 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #8 2091887
    bishop
    Poziom 16  
    Ocena: 27
    moim zdaniem podałeś opis pinoutu do telefonu Siemens SX1.
    bo z tego co wiem (na 100%) to w SL45i jest tak :
    pin 2 - lewe ucho
    pin11 - prawe ucho
    pin 12 - Masa

ja wdg tego zmontowałem i chula.
    A mam zwykłe słuchawki za50 zł firmy Sennheiser i jest o wiele lepszy dźwięk niż z oryginalnych Siemensa.

Dodano po 5 [minuty]:

a więcej znajdziesz tutaj http://www.siemenssl45i.gsmhosting.net/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=19

Podsumowanie tematu

✨ Do odtwarzania muzyki MP3 z telefonu Siemens SL45i można zastosować standardowe słuchawki, jednak konieczne jest użycie odpowiedniej przejściówki umożliwiającej podłączenie dowolnych słuchawek do telefonu. Pinout audio w SL45i różni się od innych modeli – sygnały audio są na pinach 2 (lewe ucho), 11 (prawe ucho) oraz 12 (masa). Na podstawie tego schematu można samodzielnie wykonać przejściówkę, łącząc wtyczki słuchawek z telefonem. Użytkownik potwierdził poprawność tego rozwiązania, stosując zwykłe słuchawki Sennheiser za około 50 zł, które zapewniły lepszą jakość dźwięku niż oryginalne słuchawki Siemens. W celu zakupu lub znalezienia gotowej przejściówki można wyszukać na Allegro hasło „sl45i jack”. Dodatkowe informacje i schematy dostępne są na dedykowanej stronie gsmhosting.net.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA