logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak dźwięku w filmach AVI na SubEdit, SB Live 5.1 KXi - co zrobić?

mateusz lamparski 16 Gru 2005 10:28 4220 9
REKLAMA
  • #1 2088267
    mateusz lamparski
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    a tak przy okazji zainstalowalem stery do SB Live 5.1 KXi dzweiek w winampie jest i gra extra ale za to nie ma w plikach wideo do odtwarzania urzywam subedit-a ma ktos na to sposob ?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2088471
    mateusz lamparski
    Poziom 18  
    testuje :)) jjestem dobrych nadzieji ...
  • REKLAMA
  • #5 2088785
    mateusz lamparski
    Poziom 18  
    a mi nie dziala bo najprawdopodobniej jest jakis konflikt z tymi sterownikami KX ale nie wiem sam w kazdym razie mam dzwiek ale w filmach nie mam ale to glupawo zabrzmiało..... to na 100% wina kx-ów ale co konkretnie to nie wiem....
  • REKLAMA
  • #6 2088804
    T-82
    Poziom 17  
    Ocena: 2
    jaki system?
  • #7 2088839
    highlanderus
    Poziom 30  
    Ocena: 186
    ten problem można rozwiązać instalując sterowniki dźwięku AC3
  • #8 2089237
    mateusz lamparski
    Poziom 18  
    siema system to xp z sp2 a do kolegi jakie to kodeki mozesz dac linka ???
  • Pomocny post
    #9 2097251
    T-82
    Poziom 17  
    Ocena: 2
    Kodeki AC3 (od dźwięku) jak i filtry FFDShow są już w tym zestawie który Ci zaproponowałem. Do k.dźwiękowej nagrywałeś tylko sterowniki, czy cały zestaw z programami?
    Jeśli cały zestaw to jeszcze raz od nowa: odinstaluj wszystko do Livea, odinstaluj "mój" zestaw kodeków i wszystkie inne jeśli nie zrobiłeś tego za pierwszym razem, odinstaluj SubEdita...
    Dalej: nagraj sterowniki do Livea (tylko sterowniki), zainstaluj Windows Media Player np z tego linka: http://www.underpl.org/index.php?d=download&cat=48&dfile=443, nagraj zestaw kodeków (ten co poprzednio) z takimi zaleceniami jak poprzednio (dodatkowo patrz screeny):
    na koniec SubEdit+kodeki…

Jeśli to nie pomoże to przyczyn trzeba będzie szukać w ustawieniach sterowników k.dźwiękowej bo raczej wykluczam jej uszkodzenie.
    Załączniki:
    • Brak dźwięku w filmach AVI na SubEdit, SB Live 5.1 KXi - co zrobić? tools_2.jpg (41.84 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Brak dźwięku w filmach AVI na SubEdit, SB Live 5.1 KXi - co zrobić? tools.jpg (42.31 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Brak dźwięku w filmach AVI na SubEdit, SB Live 5.1 KXi - co zrobić? AC3.JPG (38.1 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #10 2098064
    mateusz lamparski
    Poziom 18  
    poszło dziekuje :)))))))))))))))))) bardzo

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy braku dźwięku w plikach AVI odtwarzanych w programie SubEdit przy użyciu karty dźwiękowej SB Live 5.1 KXi na systemie Windows XP SP2. Dźwięk działa poprawnie w Winampie, ale nie w filmach. Rozwiązaniem jest odinstalowanie wszystkich kodeków i SubEdita, a następnie instalacja kompletnego pakietu kodeków zawierającego m.in. kodeki AC3 oraz filtry FFDShow. Zaleca się instalację sterowników do karty dźwiękowej SB Live 5.1 KXi osobno, a następnie instalację Windows Media Player oraz pakietu kodeków z odpowiednimi ustawieniami. Konflikty mogą wynikać ze sterowników KX, dlatego ważne jest czyste odinstalowanie i ponowna instalacja komponentów. Po zastosowaniu tych kroków dźwięk w filmach AVI w SubEdit powinien działać poprawnie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA