logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Sprzedam] Części do pralko-suszarki Samsung WD90J6A10AW/EO

faloxx 28 Kwi 2025 21:35 294 4
REKLAMA
  • #1 21533955
    faloxx
    Poziom 10  
    Ocena: 14
    Jestem posiadaczem pralko-suszarki Samsung WD90J6A10AW/EO.
    Ostatnio zaczęły huczeć łożyska, więc ją rozebrałem, ale okazało się, że uszkodzona jest tylna część zbiornika na bęben. Pękł plastik obudowy, odkształcił się i uszczelka zaczęła puszczać wodę do łożyska. Jako, że nowy zbiornik to koszt 600 zł, kupiłem nową pralkę, ale z tej starej mam resztę części.

Jeśli ktoś chętny to proszę o kontakt, cena do ustalenia + koszta wysyłki, ew odbiór osobisty w wadowicach, albo suchej beskidzkiej

silnik:

Części silnika pralki położone na podłodze: wirnik po lewej i stojan z uzwojeniami po prawej.

Ciężąrki:

Żółty ciężarek z pralko-suszarki Samsung, umieszczony na jasnej podłodze, z widocznym oznaczeniem modelu.
    Ciężarek z pralko-suszarki Samsung, wykonany z szarego materiału, z widocznym oznaczeniem modelu i zamocowanymi śrubami oraz sprężyną z drutem.

programator/panel kontroli:

Panel sterowania pralko-suszarki Samsung z pokrętłem i wyświetlaczem, widoczne programy prania.

przedni panel:

Odłączony przedni panel pralki Samsung z dużymi drzwiami na tle jasnej ściany.

Tutaj reszta pralki, obudowa i to co w niej zostało, na dole pompka:

Wnętrze częściowo rozebranej pralko-suszarki, widoczna pompa oraz podłączenia elektryczne i hydrauliczne.

W sprawie części można pisać na email faloxx(_at_)gmail.com, albo zadzwonić 793124450
  • REKLAMA
  • #2 21538991
    roman_partyka
    Poziom 27  
    Ocena: 295
    Moduł wystaw na all... reszta bez wartości.
  • REKLAMA
  • #3 21539105
    faloxx
    Poziom 10  
    Ocena: 14
    Żal wyrzucać na złom, pralka wytrzymała ledwie 5 lat. Myślałem, że jak kupię samsunga za trzy koła ( bo tyle kosztowała 5 lat temu), to podziała bezawaryjnie parę lat. A dwa lata temu jeden z ciężarów wykruszył się od normalnej pracy, jeden z nich jest nowy, a koszt takiego jednego to 500 zł. Beton się rozsypał, od wibracji pralki.
    Teraz pęknięta obudowa bębna, to jest jakaś masakra, a nowa obudowa 600 zł, ot kawałek plastiku z wytłaczarki.
    W sumie ja chciałem to naprawiać, ale jak rozebrałem i okazało się że trzeba nową obudowę, to prawie się pokłóciłem z żoną, bo stwierdziła, że jak tyle trzeba wydać, to lepiej dołożyć i kupić nowe. Koniec końców ustąpiłem i jest nowa pralka.

Wydawało mi się też, że może ktoś to weźmie w całości za symboliczne 100zł, ale jak tak to chyba czeka ją śmietnik.
  • REKLAMA
  • #4 21539108
    roman_partyka
    Poziom 27  
    Ocena: 295
    Ja znalazłem tył wanny za 975 zł.

Za 150 wystaw sam moduł, reszta jest naprawdę nic nie warta.
  • #5 21539179
    mrice
    Moderator AGD
    Ocena: 6944
    Wszystko ma swoją wartość, więszą lub mniejszą, skoro autor ma ochotę sprzedawać wszystko to niech sprzedaje.
    Mogę co najwyżej zasugerować rozebranie do końca i wystawienie poszczególnych elementów na popularnym portalu aukcyjnym.

Zbędnej dalszej dyskusji już starczy.
REKLAMA