logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mesko VA 370 Jak zdjąć plastikowy wirnik z silnika sokowirówki – demontaż silnika

maf2 02 Maj 2025 04:15 288 2
REKLAMA
  • #1 21536730
    maf2
    Poziom 10  
    Ocena: 9
    Witam,

Mam pytanie jak wykręcić/ oddzielić ten plastikowy wirnik od silnika z sokowirówki Mesko VA 370. Wykręciłem wszystko silnik jest luźny w obudowie ale nie da się wyjąć silnika z obudowy bo ten plastikowy wirnik trzyma.
  • REKLAMA
  • #2 21536737
    elktrod
    Poziom 41  
    Ocena: 1322
    Witam....
    maf2 napisał:
    jak wykręcić/ oddzielić ten plastikowy wirnik od silnika
    Wirnik, wiatrak czy sprzęgło? Bo wirnik raczej nie jest plastikowy? Łatwiej byłoby Ci pomóc gdybyś dał zdjęcie i strzałkę na nim co chcesz oddzielić od czego? Czy chodzi Ci o odkręcenie tarczy sprzęgła czyli tej części co w tym temacie: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2446651.html ? To masz tam podany sposób... W Twoim urządzeniu może być zastosowany podobny sposób. Weź pod uwagę także to, że na osi silnika mogą być gwinty w lewo jak i w prawo, zależy od modelu jak i od strony wirnika...
  • #3 21536751
    maf2
    Poziom 10  
    Ocena: 9
    >>21536737

No właśnie o tą część chodziło co jest na zdjęciu w drugim poście tego linka co mi podałeś. Już mi się udało to dokręcić. Zapieczone strasznie. Nalałem wrzątku do tego otworu i puściło. Dzięki za pomoc.
REKLAMA