logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mercedes W246 2018 NTG5 – brak dźwięku w zestawie głośnomówiącym przez Bluetooth

jaceskor 02 Maj 2025 08:15 426 1
REKLAMA
  • #1 21536799
    jaceskor
    Poziom 9  
    Ocena: 13
    Mercedes W246 2018r Audi 20 z możliwością NTG5
    Czy moduł zestawu głośnomówiącego jest zintegrowany z radiem, czy jest to osobny element (moduł)?
    Po połączeniu przez bluetooth smartfona wyświetla się komunikat, że jest połączenie, uruchamia się Spotify, mam widoczną listę kontaktów, wiadomości, po połączeniu kablem USB działa android auto, mogę wysyłać polecenia głosowe, nawigacja działa, czyli multimedia ok z jednym wyjątkiem, nie mogę wykonywać połączeń telefonicznych. Tzn. jak wybieram numer, podając głosowo informacje, to na wyświetlaczu pokazuje, że zaczyna łączyć z danym numerem, ale nic nie słychać, ani dźwięku wybierania, ani rozmówcy, ani mnie rozmówca nie słyszy. W smartfonie pokazuje się ikona bluetooth (że niby jest łączność), ale cisza, mogę wybrać w smartfonie bluetooth, słuchawki, głośnik wew. Ale przez bluetooth zestaw głośnomówiący milczy, połączenie trwa, ale nic nie słychać ani w jedną, ani w drugą stronę. Stąd moje pytanie, czy to w radiu system nie działa, czy jakiś moduł za to odpowiada i można go wymienić.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
REKLAMA