Witam.
Mam problem z niskimi FPS-ami w League od Legends - około 60, nawet na niższych detalach, widoczne przycinki gry.
Komp aktualnie:
Dysk SSD Samsung 500 GB M.2 PCIe NVMe 980.
Pamięć RAM DDR4 PNY 16 GB (2x8 GB) 3200 MHz CL16 XLR8 Gaming + Kingston FURY 16 GB (1x16 GB) 3600 MHz CL18 Beast Black.
Zasilacz do komputera SilentiumPC Vero L3 500 W 80 Plus Bronze.
Karta Graficzna KFA2 GeForce RTX 4060 1 Click OC 2X V2.
Płyta Gigabyte B550 GAMING X V2.
AMD Ryzen 5 5600.
Jakiś czas temu wymieniałem kartę, płytę i procka, ze względu na przycinki. Na początku było spoko - mimo małej ilości FPS (75) gra chodziła płynnie, ostatnio wróciły ścinki a FPS raczej w granicach 60, nawet jak dam średnie detale. ;/ Niezależnie od synchronizacji pionowej.
Przed wymianą miałem:
Karty nie pamiętam jaka była dokładnie.
Płyta główna Socket 1200 MSI B560M PRO.
Procesor Intel Core i3 Intel Core i3-10100F.
Sterowniki starałem się ogarnąć po zmianie i wszystko aktualne, ale nie jestem znawcą w tym temacie. ;/
Co może nie dawać rady, co warto sprawdzić?
AI: Sprawdzałeś może temperatury procesora i karty graficznej podczas gry? Jeśli tak, to jakie są maksymalne wartości?
Według programu sprawdzającego wszystko jest w normie.
AI: Jaki masz system operacyjny (Windows 10/11?) i czy był świeżo instalowany po wymianie podzespołów, czy działa na starym systemie?
Win 10, bez reinstalacji po wymianie podzespołów.
Mam problem z niskimi FPS-ami w League od Legends - około 60, nawet na niższych detalach, widoczne przycinki gry.
Komp aktualnie:
Dysk SSD Samsung 500 GB M.2 PCIe NVMe 980.
Pamięć RAM DDR4 PNY 16 GB (2x8 GB) 3200 MHz CL16 XLR8 Gaming + Kingston FURY 16 GB (1x16 GB) 3600 MHz CL18 Beast Black.
Zasilacz do komputera SilentiumPC Vero L3 500 W 80 Plus Bronze.
Karta Graficzna KFA2 GeForce RTX 4060 1 Click OC 2X V2.
Płyta Gigabyte B550 GAMING X V2.
AMD Ryzen 5 5600.
Jakiś czas temu wymieniałem kartę, płytę i procka, ze względu na przycinki. Na początku było spoko - mimo małej ilości FPS (75) gra chodziła płynnie, ostatnio wróciły ścinki a FPS raczej w granicach 60, nawet jak dam średnie detale. ;/ Niezależnie od synchronizacji pionowej.
Przed wymianą miałem:
Karty nie pamiętam jaka była dokładnie.
Płyta główna Socket 1200 MSI B560M PRO.
Procesor Intel Core i3 Intel Core i3-10100F.
Sterowniki starałem się ogarnąć po zmianie i wszystko aktualne, ale nie jestem znawcą w tym temacie. ;/
Co może nie dawać rady, co warto sprawdzić?
AI: Sprawdzałeś może temperatury procesora i karty graficznej podczas gry? Jeśli tak, to jakie są maksymalne wartości?
Według programu sprawdzającego wszystko jest w normie.
AI: Jaki masz system operacyjny (Windows 10/11?) i czy był świeżo instalowany po wymianie podzespołów, czy działa na starym systemie?
Win 10, bez reinstalacji po wymianie podzespołów.