logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lenovo Legion Y540-17IRH nie uruchamia się po aktualizacji Windows 10 – czarny ekran

originstomporek99 05 Maj 2025 18:06 435 2
REKLAMA
  • #1 21540038
    originstomporek99
    Poziom 1  
    Witam, mam problem z Lenovo Legion Y540-17IRH. Po kliknięciu "Wyłącz i aktualizuj" laptop nie chce się włączyć, jest czarny ekran i tylko klawiatura się podświetla. Używałem wszystkich skrótów klawiszowych i nic, robiłem twardy reset i nic, odłączyłem baterię i baterię BIOS na całą noc i dalej zero odzewu. Podłączyłem monitor i nie wykrył laptopa, używałem przycisk Novo i dalej identyczna sytuacja.
    Czytałem, że można nagrać na pendrive system ratunkowy Windows 10, tylko się zastanawiam, czy wykryje pendrive.
    Nie ukrywając, miałem kiedyś identyczną sytuację z tym samym laptopem i też przez aktualizację Windowsa 10, ale wtedy pomogło odłączenie baterii na całą noc i ruszył system naprawczy.
    Są jeszcze jakieś sposoby, które mogę spróbować, czy od razu poszukać jakiegoś serwisu? Pozdrawiam
    Laptop Lenovo Legion Y540-17IRH z czarnym ekranem i podświetloną klawiaturą, ustawiony na biurku.
    Otwarty laptop Lenovo Legion Y540-17IRH z widocznymi podzespołami wewnętrznymi, w tym bateria, wentylatory i płyta główna.
  • REKLAMA
  • #2 21540046
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8306
    Witaj. Być może problem z BIOS, ale to raczej w warunkach serwisowych do sprawdzenia będzie. Możesz też wcześniej spróbować procedury awaryjnego przeflashowania BIOSu - od czasu do czasu działa, a jeśli to nie problem z BIOSem to nie wpłynie negatywnie na stan laptopa.

https://forums.lenovo.com/t5/Gaming-Laptops/Y...Recovery-Mode-Flash-BIOS-from-USB/m-p/5026109
  • #3 21541606
    sebo1_30
    Poziom 16  
    Ocena: 18
    Kolego, obstawiam uszkodzony wsad BIOS. Miałem ostatnio kilka laptopów z taką usterką. Między innymi Lenovo Y50-70, 3 sztuki, Yoga, nie pamiętam modeli, 2 sztuki. Po zaprogramowaniu kostki BIOS wszystkie ruszyły.
REKLAMA