logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP OfficeJet Pro 8710 – błąd po wymianie tuszu magenta, nie rozpoznaje wkładu

lukmlody 07 Maj 2025 21:22 303 4
REKLAMA
  • #1 21542581
    lukmlody
    Poziom 8  
    Ocena: 2
    Witam.
    Posiadam drukarkę HP OfficeJetPro 8710. Do druku używam zamienników. Jak do tej pory bez żadnych problemów. Skończył się tusz różowy. Wymieniłem na nowy, drukarka standardowo wyrzuciła komunikat o nie oryginalnym pojemniku i zaczęła "adoptować" nowy tusz. Po dłuższej chwili po dźwiękach jak podejrzewam pompki od zasysania tuszu do głowicy wyrzuciła komunikat o błędzie.
    Ekran drukarki HP OfficeJetPro 8710 z komunikatem o błędzie dotyczącym tuszu.
    Nie zastanawiając się uznałem, że pojemnik był wadliwy i kupiłem nowy. Ten sam błąd. Więc kupiłem oryginalny toner i dalej ten sam błąd. Resetowałem drukarkę, czyściłem styki i głowice i dalej to samo. Czy ktoś spotkał się z takim błędem? Jakieś sugestie jak sobie z tym poradzić?
  • REKLAMA
  • #2 21543441
    mativ1987
    Poziom 14  
    Ocena: 29
    Problemem jest HP, należy wrzucić drukarkę na ostatni poziom dantejskiego piekła. A tak na poważnie to, albo coś się przytkało w układzie zasysającym tusz, albo faktycznie HP jak zwykle blokuje, były już przypadki że nawet swój tusz odrzuca.
  • REKLAMA
  • #3 21549937
    servicemen
    Poziom 29  
    Ocena: 123
    Standardowy scenariusz zgonu głowicy drukującej.
  • REKLAMA
  • #4 21550011
    lukmlody
    Poziom 8  
    Teraz mi się przypomniało, że tuszu różowego zabrakło jak drukarka była w trakcie czyszczenia głowicy drukującej. Po wymianie pojemnika było słychać jak zawsze tą pompkę zasysająca, jednak trwało to dłużej niż zwykle i wyrzuciła błąd jak wyżej. Czy ta informacja coś zmieni w sprawie naprawy?
  • #5 21637502
    lukmlody
    Poziom 8  
    Problem nie rozwiązany. Drukarka trafiła na złom.
REKLAMA