logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Whirlpool WWDC9716 pralko-suszarka – nie działa poprawnie błąd F15

Jigging 12 Maj 2025 19:29 978 3
REKLAMA
  • #1 21547366
    Jigging
    Poziom 2  
    Cześć, mam problem z pralko-suszarką marki Whirlpool model WWDC 9716. Nieważne od programu, np. ustawiając na wirowanie, pralka sama pompuje wodę, po czym wyskakuje błąd F15, podczas którego nawet jej nie można wyłączyć. Myślałem, że problemem może być to, że coś zatkało fizycznie pompkę, to co mogłem sam sprawdzić, sprawdziłem. Bardzo dużo osób się wypowiada, że to może być uszkodzony któryś ze styczników. Dobrałem się do modułu, czy samo ich sprawdzenie miernikiem przerwa/zwarcie ma sens? Czy w ogóle kierunek poszukiwania jest właściwy, może przyczyna leży całkiem gdzie indziej. Proszę o pomoc, koledzy i koleżanki.
    Płytka elektroniki modułu sterującego pralki z dużym radiatorem i podzespołami elektronicznymi na drewnianym blacie.
    AI: Czy błąd F15 pojawia się od razu po uruchomieniu programu, czy po jakimś czasie działania pralki?
    Teraz już tak, chwilę jest ok i wyskakuje ten błąd.
    AI: Czy przed pojawieniem się tego problemu występowały jakieś inne objawy lub błędy, czy wszystko działało bez zarzutu i nagle się popsuło?
    Stało się to nagle.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21547511
    Jigging
    Poziom 2  
    Powiem tak, potrafiła wydłużać cykle prania i suszenia. Żona mówiła, że wstawiła prawnie program delikatne, po zakończeniu przełączyła na odwirowanie, program się uruchomił, dopiero po jakimś czasie wyrzuciło ten błąd, pranie zaczęło dostawać wody.
  • #4 21549072
    Jigging
    Poziom 2  
    Cześć, wymiana grzałki na nową, pierwsze pranie, zero błędów. Mam nadzieję, że temat rozwiązany.
REKLAMA