logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Onkyo NS-6130 – jak skonfigurować połączenie Wi-Fi i połączyć z siecią?

wojtek.l 17 Maj 2025 01:29 426 7
REKLAMA
  • #1 21551485
    wojtek.l
    Poziom 17  
    Ocena: 17
    Jak podłączyć Onkyo NS-6130 do sieci Wi-Fi?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21551571
    wojtek.l
    Poziom 17  
    Dziękuję za odpowiedź.
    Mam tą instrukcję (ewentualnie przydała by się w wersji polskiej), ale jakoś nie łączy się urządzenie z siecią. Jestem na etapie wpisania hasła do setup Wi-Fi i dalej nie mogę przebrnąć. Albo coś źle robię, albo urządzenie jest zepsute. Stawiam na pierwsze.
  • REKLAMA
  • #4 21551783
    LeDy
    Poziom 43  
    Ocena: 2921
    Wiesz o tych antenkach co są z tyłu?
    Masz router z Wi-Fi?
  • #5 21551883
    wojtek.l
    Poziom 17  
    Tak, wiem cokolwiek. Wyszukało mi router i tak jak mówię, potrzebuję opis kroków po wpisaniu hasła do routera. W innym streamerze nie miałem problemów. Tu mam i potrzebuję opis czynności, bo na wyczucie wykonałem dużo prób i nie mam połączenia.
  • #6 21552120
    LeDy
    Poziom 43  
    Ocena: 2921
    wojtek.l napisał:
    Tak, wiem cokolwiek. Wyszukało mi router i tak jak mówię, potrzebuję opis kroków po wpisaniu hasła do routera. W innym streamerze nie miałem problemów. Tu mam i potrzebuję opis czynności, bo na wyczucie wykonałem dużo prób i nie mam połączenia.

Po wpisaniu adresu zapyta cię o Hasło. Musisz je oczywiście znać.
    To twoja sieć? Hasło do routera musisz znać.
  • #7 21552126
    wojtek.l
    Poziom 17  
    No, ale napisałem Ci, że hasło wpisałem i to poprawne. Tam nie wpisuje się adresu. Wybierasz swoją sieć i klepiesz hasło! Jest ustawienie Wi-Fi i od razu wpisuje się hasło swojego routera. Nie robię takich rzeczy pierwszy raz! Kwestia, że to nic nie dało.
  • REKLAMA
  • #8 21552548
    wojtek.l
    Poziom 17  
    Sprawa rozwiązana samodzielnie. Trzeba znać specyfikę menu tego streamera i to wszystko.
    Temat do zamknięcia

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy konfiguracji połączenia Wi-Fi w odtwarzaczu sieciowym Onkyo NS-6130. Problemem było poprawne wpisanie hasła do sieci Wi-Fi podczas konfiguracji w menu urządzenia. Użytkownik posiadał instrukcję obsługi, jednak brakowało mu szczegółowego opisu kroków po wybraniu sieci i wpisaniu hasła. Wskazano, że urządzenie posiada anteny Wi-Fi, a do połączenia konieczne jest posiadanie poprawnego hasła do routera. Po wielu próbach i niepowodzeniach użytkownik samodzielnie rozwiązał problem, podkreślając konieczność znajomości specyfiki menu streamera Onkyo NS-6130, co pozwoliło na prawidłowe nawiązanie połączenia z siecią Wi-Fi.
REKLAMA