logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Bravia XR-55X90J Android 12 – TV znika z Google Home po dłuższym czuwaniu, brak wybudzania

xrenjix 29 Maj 2025 20:19 351 1
REKLAMA
  • #1 21564173
    xrenjix
    Poziom 22  
    Ocena: 13
    Witam posiadam telewizor SONY Brawia XR-55X90J Android 12. Od samego początku posiadania tego TV coś ponad 2 lata nie używałem oryginalnego pilota. Sterowanie urządzeniem odbywało sie przy pomocy telefony poprzez aplikacje Google Home. Łącznie z włączaniem i wyłączaniem urządzenia. Wszystko działało wyśmienicie na kilku urządzeniach wszystkich użytkowników.

Od tygodnie zrobiło sie tak że sterowania owszem działa ale uruchomić trzeba ręcznie lub oryginalnym pilotem. W tym czasie nie było żadnych aktualizacji, zmiany ustawień etc. Telewizor jest podpięty do sieci kablem bezpośrednio do rutera UDM pro. Po wyłączeniu przez jakiś czas jest na czuwaniu i jest widoczny w aplikacji jako Online i można go telefonem wybudzić. Po dłuższym czasie znika w aplikacji jest offline i już nie można wybudzić. W ustawieniach ma na sztywno ustawione Zdalne uruchomienie/czuwanie sieciowe.

Przywrócenie do ustawień fabrycznych i ustawienie wszystkiego na nowo nie pomogło. W topologii sieci widać jasno, że po jakimś czasie od wyłączenia znika io od tego momentu już nie można wybudzić zdalnie.

Ktoś ma jakiś pomysł
  • REKLAMA
  • #2 21863487
    piter_58
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    >>21564173 Mam dokładnie ten sam problem ze swoim K-65XR80. Wyłączyłem dodatkowo oszczędzanie energii, ale to nie pomaga.
REKLAMA