logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie pompy głębinowej 4-przewodowej z kondensatorem do sterownika IBO PC-20P

moszczynski1991 29 Maj 2025 23:02 339 2
REKLAMA
  • #1 21564325
    moszczynski1991
    Poziom 1  
    Cześć

Mam pompę głębinową z kondensatorem, do pompy przychodzą 4 przewody. Chciałbym ją podłączyć do sterownika, a ten, który mam, ma wejście na 3 przewody – N, L i uziemienie. Czy mogę podłączyć powyższą pompę do takiego sterownika? Jeżeli tak, to który przewód może ominąć sterownik, brązowy czy czarny?

Schemat pompy poniżej. Sterownik to IBO PC-20P

Dziękuję za pomoc

Schemat elektryczny pompy głębinowej z opisem podłączenia czterech przewodów: czarny, niebieski, brązowy i żółto-zielony.
  • REKLAMA
  • #2 21564357
    jarekgol
    Poziom 40  
    Ocena: 1135
    Kondensator jest w pompie, czy masz go luzem? Bo wg schematu jest poza pompą.
    Ogólnie możesz, zależnie od tego gdzie podasz zasilanie, uzyskasz zmianę kierunku obrotów. Przyjrzyj się na schemat który masz, zobacz że jeden biegun sieci idzie bezpośrednio na 2 a przez kondensator na 3. Drugi biegun idzie na 1, uziom wiadomo do uziomu, czyli są da się pod 3 przewody, tylko kondensator musisz sam podłączyć.
REKLAMA