logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Xhorse VVDI Key Tool Max Pro vs Lonsdor K518 PRO – klonowanie kluczy, tokeny, opłaty

encore 01 Cze 2025 18:38 888 6
REKLAMA
  • #1 21566816
    encore
    Poziom 20  
    Ocena: 120
    Mam skaner Xtool X100 max2 do diagnostyki i do pracy z kluczykami.
    Niestety okazuje się że mimo że, to najwyższa pólka od Xtoola to nie widzę opcji do klonowania kluczyków.
    Do tej pory bardziej mnie interesowała diagnostyka ale ostatnio milszym okiem spoglądam na kluczyki samochodowe. Proporcjonalnie do tego jak kręgosłup mi siada od roboty przy mechanice.

Zastanawiam się nad kupnem Xhorse VVDI Key Tool Max Pro
    albo Lonsdor K518 PRO.

W który sprzęt lepiej inwestować?
    Co to są tokeny do tych urządzeń, bo jak wyjdzie że mam zapłącić za urządzenie, ewentualnie abonament i do tego jeszcze za każde dotknięcie sie do nowego kluczyka to jaki jest sens ekonomiczny tych urządzeń ?
    Zwłaszcza jak klonowanie czy kodowanie kluczyków to jest dodatek do reszty pracy w warsztacie?

Możecie mi wyjaśnić o co chodzi z tymi tokenami, czy musze płącić za każdą próbę zrobienia czegokolwiek z kluczykiem ?
    Ewentualnie co warto kupić poza Xtoolem X100 max2 który już mam.
    Autel to na obecnym etapie za droga zabawka dla mnie.
  • REKLAMA
  • #2 21567169
    piotrekwoj1
    Poziom 43  
    Ocena: 3411
    W Key tool max pro jest tak że nie za wszystko płacisz dodatkowo. Tokeny są np. przy id48 bo key tool łączy się z serwerem w celu przeliczenia kodu i wtedy pobierana jest opłata w formie punktów które dostajesz albo za programowanie ich pilotów czyli kupujesz pilot xhorse i po wgraniu do niego programu dostajesz ileś punktów ale nie pamiętam ile albo za zakupione tokeny. Od razu Ci mówię że nie jest to cudowne urządzenie i nie zrobisz nim wszystkiego. Jedynie co daje mu jakąś przewagę to uniwersalny transponder oraz piloty które też możesz emulować jak chcesz. Nie pomyliłeś czasami sprzętów bo key tool a k518 to przepaść, nie chodziło Ci czasami o KH100?
  • REKLAMA
  • #3 21567531
    encore
    Poziom 20  
    Chodziło mi o

Xhorse VVDI Key Tool Max Pro vs Lonsdor K518 PRO – klonowanie kluczy, tokeny, opłaty

Pomyslałem że tym będę klonował kluczyk a ewentualne inne rzeczy już robił Xtoo-em.
    Wiem że jest wersja na bogato

Tablet diagnostyczny samochodowy Xhorse z akcesoriami i adapterami do klonowania kluczyków.
    ale to juz cena praktycznie tak jak Xtool X100 max2
  • REKLAMA
  • #4 21567546
    piotrekwoj1
    Poziom 43  
    Ja pisałem o key tools max pro więc to jest to samo co wersja z pierwszego zdjęcia ale nie ma osobnej głowicy do obd2 tylko kabel obd2 przykręca się bezpośrednio do urządzenia. Za dużo mieszasz.
    Ja pytałem o wersję lonsdora bo ten co Ty podałeś to kosztuje co najmniej dwa razy tyle co key tools max pro i lonsdor kh100.
  • #5 21567582
    encore
    Poziom 20  
    o tym pisałem
  • #6 21567776
    piotrekwoj1
    Poziom 43  
    Wszystko ok ale czy ma on klonowanie transponderów? Tego nie wiem ale z drugiej strony nigdzie nie widziałem anteny do jakichkolwiek czynności z transponderami. Musiał by się wypowiedzieć jakiś użytkownik. Xhorse np. ma miejsce na transponder czy kluczyk z obudową a Lonsdor nie widzę.
  • REKLAMA
  • #7 21820028
    marekmalzglovo
    Poziom 1  
    Nie wiem, czy aktualne. Mam xhorse KTP od roku. Dużo funkcji, z których nie umiem korzystać, bo jest to bardzo skomplikowane i nieintuicyjne. Zbieram na autela im608. Większość operacji na KTP nie wymaga kupowania tokenów. Kupiłem 5 szt., ale niewykorzystałem jeszcze, bo zabiera mi z punktów, które dostaję za np. generowanie pilotów. Mam jeszcze autela k100, którym robię co tylko mogę, bo jest mega prosty i poręczny. Ogólnie wszystkiego i tak się nie zrobi.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru między Xhorse VVDI Key Tool Max Pro a Lonsdor K518 PRO do klonowania i programowania kluczy samochodowych, z uwzględnieniem aspektów ekonomicznych związanych z tokenami i opłatami. VVDI Key Tool Max Pro wymaga tokenów głównie przy operacjach na transponderach ID48, które są pobierane podczas łączenia z serwerem w celu przeliczenia kodu lub programowania pilotów. Tokeny można zdobywać przy zakupie pilotów Xhorse lub dokupować osobno. Urządzenie oferuje uniwersalny transponder i możliwość emulacji pilotów, ale nie obsługuje wszystkich funkcji. Lonsdor K518 PRO jest droższy i różni się funkcjonalnością, a model KH100 jest tańszą alternatywą. W przypadku Xhorse Key Tool Max Pro brak osobnej głowicy OBD2 – kabel podłącza się bezpośrednio do urządzenia. Użytkownicy zwracają uwagę na skomplikowaną obsługę i nieintuicyjność VVDI Key Tool Max Pro, a także na to, że większość operacji nie wymaga zużywania tokenów. Alternatywnie wymieniany jest Autel IM608 i Autel K100 jako prostsze i bardziej funkcjonalne narzędzia do pracy z kluczami. Wątpliwości dotyczą także obecności anteny do transponderów w Lonsdorze, której brak może ograniczać funkcje klonowania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA