logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony KV-29RE10K - jak dostosować rozmiar i pozycję obrazu?

jacbl 17 Gru 2005 16:22 1233 3
REKLAMA
  • #1 2092125
    jacbl
    Poziom 11  
    Mm taki telewizor i wydaje mi się, że obraz na nim jest powiększony zarówno na szerokość jak i wysokość (porównując do innych odbiorników). Najbardziej dokuczające jest to, że wiadomości tekstowe przesuwające się na dole ekranu są poobcinane. Czy jest możliwa regulacja wiekości i pozycji obrazu? Jesli tak - to jak to wykonać?
  • REKLAMA
  • #2 2092525
    stanislaw piechucki
    Poziom 36  
    Ocena: 87
    Mozna to zrobic w trybie serwisowym.Poszukaj opisu na Elektrodzie.Powodzenia.
  • REKLAMA
  • #3 2092925
    ogryz
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 134
    Witam!
    Zanim zaczniesz grzebać w trybie serwisowym, napisz czy obraz zawsze taki był, czy poszerzył się z czasem. Jeżeli kiedyś był ok, a od jakiegoś czasu zaczął się rozszerzać to regulacja w trybie serwisowym będzie lekarstwem tylko na chwilę (przyczyna usterki zostanie, przez co będzie się ona pogłębiać).

Sony KV-29RE10K jest na chassis FE2. ServiceManual jest na http://eserviceinfo.com => wpisz "FE2" i kliknij Search (plik w 5 częściach).

Pozdrawiam.
  • #4 2092996
    jacbl
    Poziom 11  
    Dzięki za odpowiedzi.
    Od nowości mam ten TV i obraz zawsze był nieco powiększony ale jakoś mi to nie przeszkadzało zbytnio. Jak zauważyłem stacje telewizyjne nadają informacje tekstowe na róznych wysokościach od dołu i dopóki oglądałem te, które nadają nieco wyżej nie było kłopotu ale zacząłem oglądać taką która nadaje nieco niżej (na innych Tv widac cały tekst) i postanowiłem to poprawić. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Dodano po 28 [minuty]:

Nie wiem czemu ale nie mogę wejść w tryb serwisowy. Wciskam klawisze w takiej kolejności jak podane jest w manualu i nic. Dodam, że używam oryginalnego pilota.
REKLAMA