Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamTure11 napisał:wszystkie te problemy z kompensacją temperatury, itp
Ture11 napisał:być może podać na wzmacniacz operacyjny o wzmocnieniu 1
Ture11 napisał:scałkować go filtrem RC
IgusCraft napisał:Możesz pokazać jak by to miała wyglądać?
IgusCraft napisał:Przetwornica ma regulator PWM i nie można jej podać PWM w obwód sprzężenia zwrotnego. Jeśli parametry napięcia wyjściowego mają znaczenie.A PWM już napewno odpada?
IgusCraft napisał:A jest jakaś przetwornica którą można przerobić tak aby sterować pwm?
IgusCraft napisał:Ja robiłem tą metodą z trzecim rezystorem. Był nawet bardzo stabilny zasilacz o małych tętnieniach który zawierał preregulator impulsowy i stabilizator liniowy.Podsumowując, do zasilacza regulowanego nie ma szans?
IgusCraft napisał:Bo nie sprawdziłeś zakresu napięć na potencjometrze, ciesz się że się nie spalił, takich rzeczy nie robi się na pałę.P. S. Wpiąłem potencjometr cyfrowy i reguluje, ale tylko w zakresie 1.25-10V i to bardzo nie regularnie
jarek_lnx napisał:Bo nie sprawdziłeś zakresu napięć na potencjometrze
IgusCraft napisał:Dlatego? to znaczy dlaczego? Nie rozumiem gdzie masz problem, skoro pokazałem że się da. Jak nie rozumiesz to pytaj.Dlatego pomysł porzuciłem i robię zasilacz sterowany potencjometrami, jedynie z odczytem poprzez telefon