Cześć wszystkim. Mam pytanie dotyczące oświetlenia nastrojowego w Peugeot 208 II z 2020 roku w wersji GT Line z silnikiem 1.2 PureTech. Chodzi mi o oświetlenie ambient, to które jest w listwach deski rozdzielczej i w listwach drzwi, w którym można zmieniać kolor. U mnie nie działa. Jest aktywowane w systemie. Próbowałem dezaktywować, aktywować na nowo, odłączać akumulator, ale to nie pomaga. Samochód zgłasza błąd "Kalkulator zarządzania diodami LED kabiny błąd połączenia". Cała reszta oświetlenia działa. Lampki sufitowe przednie, tylne, oświetlenie na stopy. Tylko oświetlenie nastrojowe ma jakiś problem. Czy ktoś ogarniał temat? Czy jest od tego oświetlenia jakiś osobny sterownik, moduł? Jak się do tematu zabrać, jeśli ktoś ma jakiś pomysł, jakieś doświadczenia z tym, proszę o pomoc. Pozdrawiam
AI: Czy w ostatnim czasie były wykonywane jakieś modyfikacje, naprawy lub wymiany w okolicach deski rozdzielczej, drzwi albo instalacji elektrycznej, które mogłyby mieć wpływ na oświetlenie ambient?
Nie
AI: Czy podłączałeś samochód pod komputer diagnostyczny (np. Diagbox, Peugeot Planet) i jeśli tak, to jakie dokładnie kody błędów się pojawiają w związku z tym kalkulatorem LED kabiny?
Tak. Pojawia się błąd "Kalkulator zarządzania diodami LED kabiny błąd połączenia"
AI: Czy w ostatnim czasie były wykonywane jakieś modyfikacje, naprawy lub wymiany w okolicach deski rozdzielczej, drzwi albo instalacji elektrycznej, które mogłyby mieć wpływ na oświetlenie ambient?
Nie
AI: Czy podłączałeś samochód pod komputer diagnostyczny (np. Diagbox, Peugeot Planet) i jeśli tak, to jakie dokładnie kody błędów się pojawiają w związku z tym kalkulatorem LED kabiny?
Tak. Pojawia się błąd "Kalkulator zarządzania diodami LED kabiny błąd połączenia"