logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony XR-65X90J + dekoder Polsat – pilot nie przełącza kanałów po aktualizacji SDK

Loopezik 21 Cze 2025 17:55 423 1
REKLAMA
  • #1 21585647
    Loopezik
    Poziom 10  
    Tv SONY XR-65X90J, działa już z dekoderem Polsatu ponad 2 lata i generalnie było ok, aż do dzisiaj, kiedy to dekoder przestał reagować na pilota. Pilot działa, baterie nowe, tv na niego reaguje, nawet dekoder się włącza i wyłącza, ale już kanały się nie przełączają. Oczywiście "parowałem" kilka razy pilota od nowa, sprawdzałem urządzenia zewnętrzne, wszystko niby ok, zresztą obraz z dekodera się normalnie wyświetla, ale pilot nie działa.
    A stało się to przy okazji jakiejś aktualizacji, coś "SDK" wołało o dostęp do lokalizacji. Z racji tego, że było napisane, że będzie można to również z poziomu ustawień ponownie uruchomić - odmówiłem. Oczywiście w ustawieniach nie mam uż dostępnej żadnej aktualizacji, a pilot nie działa.
    Ze zdjęć wygląda jakby tv "nie widział" dekodera pod kątem możliwości sterowania nim, bo sygnał z dekodera do tv dociera.
    Załączniki:
    • Sony XR-65X90J + dekoder Polsat – pilot nie przełącza kanałów po aktualizacji SDK 1750521096046.jpg (2.89 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Sony XR-65X90J + dekoder Polsat – pilot nie przełącza kanałów po aktualizacji SDK 1750521096024.jpg (2.55 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 21587830
    Loopezik
    Poziom 10  
    Pomogło przywrócenie ustawień fabrycznych w TV i ponowna konfiguracja, temat do zamknięcia.
REKLAMA