logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Xiaomi Vacuum Mop 1C i 2 Pro+ – błąd wewnętrzny po czyszczeniu, wymiana części nie pomaga

wklasa 22 Cze 2025 09:32 345 3
REKLAMA
  • #1 21586003
    wklasa
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Witam,

Mam problem z robotem odkurzająco-mopującym Xiaomi Vacuum Mop 1C – błąd wewnętrzny. Błąd pojawił się po ponownej próbie użycia urządzenia, po zakończonym poprzednio sprzątaniu robot wyczyszczony i odstawiony do ładowania. Postanowiłem rozkręcić, ponieważ po gwarancji, sprawdziłem napęd – ok. Więc postanowiłem wymieniać: silnik – bez zmian, czujnik zbiornika na śmieci – bez zmian. Znalazłem nawet za około 100 zł płytę główną na Ali – również bez zmian.

Postanowiłem w lutym br. więc kupić drugi, tym razem Xiaomi Robot Vacuum-Mop 2 Pro, podobny, nawet części pasują (o to chodziło) i co?
    W czerwcu – błąd wewnętrzny. Restart systemu nie pomaga. Może ktoś wie, o co chodzi? Spróbuję tego drugiego zareklamować, ale nie wiem, czy mi uznają, bo rozkręcałem w celu odpięcia akumulatora.

Jak poznam przyczynę, to napiszę.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 21587006
    Jarek Pi.
    Poziom 27  
    Ocena: 126
    Błąd wynikający z błędu konstrukcji, bo usterka następuje po czasie.
  • REKLAMA
  • #3 21610552
    wklasa
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    >>21587006
    Witam,
    a skąd wiesz o tym błędzie konstrukcyjnym?
  • #4 21610644
    Jarek Pi.
    Poziom 27  
    Ocena: 126
    Nie wiem. To przypuszczenie wynikające z możliwości wystąpienia takiej sytuacji.
REKLAMA