logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP OfficeJet Pro 8022e – jak obejść blokadę na nieoryginalne tusze po aktualizacji oprogramowania?

jacekni 22 Cze 2025 14:17 960 3
REKLAMA
  • #1 21586283
    jacekni
    Poziom 5  
    Ocena: 8
    Czy jest jakiś sposób na ominięcie zabezpieczenia przed użyciem nieoryginalnych wkładów do drukarki. Od niedawna nie mam szans, nawet po dolaniu tuszu do oryginalnego wkładu, aby drukarka działała. Przez jakiś czas dawała radę z pominięciem wifi, działała na kablu łączącym drukarkę z laptopem ale dla HP było to nie do przyjęcia i kazała połączyć się na nowo z wifi.
    Jest to druga moja drukarka HP i dopiero z tą zaczęły się problemy nie do obejścia.
    Nabyłem w zw z m nawet nową drukarkę, Brother, ale jednak szkoda mi tej drukarki się pozbywać. Mam ją dopiero około pół roku i jakość druku jest cakiem dobra.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21586826
    TASKalfa
    Poziom 17  
    Ocena: 36
    Szukaj starszej wersji FW i rób downgrade.
  • #4 21588749
    LaserGrawer

Poziom 11  
    Ocena: 8
    Dzień dobry,
    HP od jakiegoś czasu blokuje nieoryginalne wkłady przez tzw. Dynamic Security. Nawet dolane oryginalne tusze mogą nie działać, bo chip już jest „zużyty” według drukarki. Połączenie z Wi-Fi często wymusza weryfikację wkładów i ściąga aktualizacje, które to blokują.

Można próbować:
    - używać tylko przez USB, bez internetu,
    - wyłączyć aktualizacje firmware (jeśli się da),
    - unikać HP Smart – lepiej zwykły sterownik systemowy.

W niektórych modelach da się cofnąć firmware, ale zależy od wersji. HP niestety coraz bardziej zamyka system.
    Konto firmowe:
    Laser Grawer
    Wandów 2, Wola Mysłowska, 21-426
REKLAMA