Witam, mam problem z radiem RNS 315. Wszystko chodzi z wyjątkiem opcji telefonu i łączności BT. Po kliknięciu radiu przycisku telefonu wyświetla się komunikat "Aby wykonać wybraną funkcję, należy włączyć zapłon". W obu plusach dochodzących do radia jest prąd (11,95 V). Haczyk tkwi w tym, że radio nie jest zamontowane w aucie, tylko zrobiłem z niego radio garażowe, więc pomyślałem, że brakuje mu łączności CAN, więc idąc tym tokiem rozumienia, zamontowałem emulator, jednak z zerowym powodzeniem. Radio w dalszym ciągu wyświetla ten komunikat i po 30 minutach przechodzi w tryb uśpienia, tak jakby nie było przekręconej stacyjki. Jeżeli chodzi o BT, zamontowałem również mikrofon, bo gdzieś na forum wyczytałem, że bez tego nie będzie działać, z takim samym skutkiem jak wyżej. Jakieś pomysły, gdzie szukać przyczyny?
AI: Jaki dokładnie emulator CAN zastosowałeś (model, producent) i w jaki sposób go podłączyłeś do radia?
Gotowy zestaw z kostką do radia z Chin
AI: Jaki dokładnie emulator CAN zastosowałeś (model, producent) i w jaki sposób go podłączyłeś do radia?
Gotowy zestaw z kostką do radia z Chin