Witam,
Zwracam się z prośbą o udzielenie rad, jakich podzespołów użyć podczas modernizacji komputera. Obecnie mam:
- i5-7500
- RTX 3060
- Gigabyte B250-HD3P
- 8 GB RAM DDR4
- zasilacz SilentiumPC Vero M2 Bronze 600W
- Monitor iiyama XUB2492QSU-B1
- Dyski: SSD Patriot P300 1TB M.2; HDD WD Caviar Blue 1TB 3,5" (WD10EZEX)
Chcę wymienić procesor, płytę główną, RAM i zasilacz (ma 8 lat). Myślałem o i5-14400F oraz o 16 GB RAM DDR4. Zależy mi na tym, aby płyta miała co najmniej 6 wyjść USB. Komputer służy głównie do przeglądania internetu i grania w symulatory. Budżet 1500 zł.
Z góry dzięki za wszelkie rady!
AI: Czy bierzesz pod uwagę zakup części używanych, czy interesują Cię wyłącznie nowe podzespoły?
Interesują mnie nowe podzespoły
AI: Jaki masz model obudowy lub czy możesz podać jej wymiary? Chodzi o to, czy nowe podzespoły (np. płyta główna, zasilacz) na pewno się zmieszczą.
Obudowa to SilentiumPC Regnum RG1W, do której wejdzie płyta ATX
Zwracam się z prośbą o udzielenie rad, jakich podzespołów użyć podczas modernizacji komputera. Obecnie mam:
- i5-7500
- RTX 3060
- Gigabyte B250-HD3P
- 8 GB RAM DDR4
- zasilacz SilentiumPC Vero M2 Bronze 600W
- Monitor iiyama XUB2492QSU-B1
- Dyski: SSD Patriot P300 1TB M.2; HDD WD Caviar Blue 1TB 3,5" (WD10EZEX)
Chcę wymienić procesor, płytę główną, RAM i zasilacz (ma 8 lat). Myślałem o i5-14400F oraz o 16 GB RAM DDR4. Zależy mi na tym, aby płyta miała co najmniej 6 wyjść USB. Komputer służy głównie do przeglądania internetu i grania w symulatory. Budżet 1500 zł.
Z góry dzięki za wszelkie rady!
AI: Czy bierzesz pod uwagę zakup części używanych, czy interesują Cię wyłącznie nowe podzespoły?
Interesują mnie nowe podzespoły
AI: Jaki masz model obudowy lub czy możesz podać jej wymiary? Chodzi o to, czy nowe podzespoły (np. płyta główna, zasilacz) na pewno się zmieszczą.
Obudowa to SilentiumPC Regnum RG1W, do której wejdzie płyta ATX