Witam, mam problem przy instalacji gry Fifa 21, mianowicie po włożeniu płyty do napędu pokazuje się błąd, Orygin pobrany z oficjalnej strony najnowsza wersja.
Powodów może być wiele.
Może są jakieś śmieci po starej instalacji. Nie piszesz czy było już coś wcześniej instalowane. Moze trzeba wszystko dokladnie usunac.
Poszukaj tego pliku na dysku.
W międzyczasie napisz zapytanie do supportu producenta w tej sprawie.
Wcześniejszy Orygin został usunięty programem Revo Uinstaler razem z wpisami rejestru, CCleanerem usunęłem pliki tymczasowe oraz przeskanowałem rejestry, następnie jak wyżej pisałem pobrałem Orygin z oficjalnej strony i bez zmian.
Niestety do dnia dzisiejszego nie uporałem się z tym problemem, dowiedziałem się że można zainstalować przez jakiś inny program czy też aplikację ale nie pamiętam nazwy i kompletnie nie wiem czy to prawda.
Cześć niestety do dnia dzisiejszego nie udało mi się rozwiązać tego problemu.
Dokładnie tak, kiedyś można było grać we wszystko i wszystko działało a teraz co raz to większe problemy nawet na oryginalnych grach. Pozdrawiam
Wpiszcie klucz gry w aplikacji EA i pobierzcie z internetu. Widac, ze Fifa szuka Origin w sciezce w ktorej juz go nie ma skoro zostal zastapiony przez EA Desktop, wiec nie ma szans, ze bedzie dzialac.
Ale nie instaluj z plyty tylko podaj klucz w aplikacji w celu pobrania z internetu przez aplikacje bez plyty.
Ewentualnie mozesz jeszcze sprobowac skopiowac eadesktop.exe i zmienic nazwe na origin.exe w podanym katalogu, moze to wystarczy grze/insalatorowi o ile tylko uruchamia plik.
✨ Problem dotyczy instalacji gry FIFA 21 z płyty przez platformę Origin, która generuje błąd instalacji mimo użycia najnowszej wersji Origin pobranej z oficjalnej strony. Próby rozwiązania obejmowały całkowite usunięcie poprzedniej instalacji Origin za pomocą Revo Uninstaller i CCleaner, czystą instalację systemu Windows oraz wpisanie klucza gry w aplikacji EA w celu pobrania gry z internetu zamiast instalacji z płyty. Wskazano, że FIFA może szukać plików Origin w ścieżce, która została zastąpiona przez EA Desktop, co powoduje konflikt i błąd instalacji. Sugerowano również ręczne skopiowanie pliku eadesktop.exe i zmiana jego nazwy na origin.exe, aby instalator mógł poprawnie zlokalizować klienta. Ostatecznie czysta instalacja systemu i pobranie gry przez aplikację EA z użyciem klucza pozwoliły na pomyślną instalację. Problem dotyczy również FIFA 22 i jest związany z migracją z Origin na EA Desktop oraz instalacją gier z nośników fizycznych w nowym środowisku. Wygenerowane przez model językowy.