logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

FIFA 21 nie instaluje się przez Origin – błąd podczas instalacji gry

ddamianekk18 29 Cze 2025 14:32 405 10
REKLAMA
  • #1 21592909
    ddamianekk18
    Poziom 11  
    Ocena: 48
    Witam, mam problem przy instalacji gry Fifa 21, mianowicie po włożeniu płyty do napędu pokazuje się błąd, Orygin pobrany z oficjalnej strony najnowsza wersja.
    FIFA 21 nie instaluje się przez Origin – błąd podczas instalacji gry
  • REKLAMA
  • #2 21592913
    zdolnyadam
    Poziom 29  
    Ocena: 241
    Powodów może być wiele.
    Może są jakieś śmieci po starej instalacji. Nie piszesz czy było już coś wcześniej instalowane. Moze trzeba wszystko dokladnie usunac.
    Poszukaj tego pliku na dysku.
    W międzyczasie napisz zapytanie do supportu producenta w tej sprawie.
  • REKLAMA
  • #3 21592922
    ddamianekk18
    Poziom 11  
    Wcześniejszy Orygin został usunięty programem Revo Uinstaler razem z wpisami rejestru, CCleanerem usunęłem pliki tymczasowe oraz przeskanowałem rejestry, następnie jak wyżej pisałem pobrałem Orygin z oficjalnej strony i bez zmian.
  • #4 21808920
    piotraleksiejuk1992
    Poziom 2  
    >>21592922 Witam. Mam ten sam problem z FIFA 22. Może rozwiązałem jakoś ten problem?
  • #5 21808923
    ddamianekk18
    Poziom 11  
    Niestety do dnia dzisiejszego nie uporałem się z tym problemem, dowiedziałem się że można zainstalować przez jakiś inny program czy też aplikację ale nie pamiętam nazwy i kompletnie nie wiem czy to prawda.
  • REKLAMA
  • #6 21824837
    Kurierek2026
    Poziom 2  
    >>21592909
    Cześć
    Udało się tobie uruchomić tę fifę?
    Kiedyś nie było takich problemów, żeby zagrać w starą grę.
  • REKLAMA
  • #7 21824896
    ddamianekk18
    Poziom 11  
    Cześć niestety do dnia dzisiejszego nie udało mi się rozwiązać tego problemu.
    Dokładnie tak, kiedyś można było grać we wszystko i wszystko działało a teraz co raz to większe problemy nawet na oryginalnych grach. Pozdrawiam
  • #8 21824918
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10442
    Wpiszcie klucz gry w aplikacji EA i pobierzcie z internetu. Widac, ze Fifa szuka Origin w sciezce w ktorej juz go nie ma skoro zostal zastapiony przez EA Desktop, wiec nie ma szans, ze bedzie dzialac.
  • #9 21824942
    ddamianekk18
    Poziom 11  
    Wpisywałem klucz i nic to nie daje, problem nadal występuje.
  • #10 21824955
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10442
    Ale nie instaluj z plyty tylko podaj klucz w aplikacji w celu pobrania z internetu przez aplikacje bez plyty.

Ewentualnie mozesz jeszcze sprobowac skopiowac eadesktop.exe i zmienic nazwe na origin.exe w podanym katalogu, moze to wystarczy grze/insalatorowi o ile tylko uruchamia plik.
  • #11 21828227
    Kurierek2026
    Poziom 2  
    Dokładnie zainstalowałem nowego Windowsa na czysto, pobrałem EA i wpisałem kod, a teraz się instaluje

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy instalacji gry FIFA 21 z płyty przez platformę Origin, która generuje błąd instalacji mimo użycia najnowszej wersji Origin pobranej z oficjalnej strony. Próby rozwiązania obejmowały całkowite usunięcie poprzedniej instalacji Origin za pomocą Revo Uninstaller i CCleaner, czystą instalację systemu Windows oraz wpisanie klucza gry w aplikacji EA w celu pobrania gry z internetu zamiast instalacji z płyty. Wskazano, że FIFA może szukać plików Origin w ścieżce, która została zastąpiona przez EA Desktop, co powoduje konflikt i błąd instalacji. Sugerowano również ręczne skopiowanie pliku eadesktop.exe i zmiana jego nazwy na origin.exe, aby instalator mógł poprawnie zlokalizować klienta. Ostatecznie czysta instalacja systemu i pobranie gry przez aplikację EA z użyciem klucza pozwoliły na pomyślną instalację. Problem dotyczy również FIFA 22 i jest związany z migracją z Origin na EA Desktop oraz instalacją gier z nośników fizycznych w nowym środowisku.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA